• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Krupe priželjkuje pojačanja: Trenutno imamo slabiji tim nego lani

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Odlazak prvog strijelca Jove Lukića u Borac, te teška povreda Josipa Miketeka, značajno su oslabili tim iz Krupe na Vrbasu, ali se u aktuelnom šampionu Republike Srpske nadaju dolasku igrača koji će popraviti kvalitet ekipe.

 Trener Krupe Zoran Marić priželjkuje pojačanja: Trenutno imamo slabiji tim nego lani Zlatibor 2020 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Uz banjalučki Borac, na pripremama na Zlatiboru borave i fudbaleri Krupe, koji se spremaju za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH.

Tim Zorana Marića nakon dvije sedmice rada u Banjaluci stigao je na srpsku planinu, gdje će, osim treninga, odigrati i nekoliko test mečeva, nakon kojih će srpski stručnjak vidjeti koje su mogućnosti njegovog tima.

MONDO NA ZLATIBORU

"Nismo prvi put na Zlatiboru, gdje dolazimo zato što znamo da su uslovi fenomenalni. Prešli smo u treću nedjelju rada u kojoj pokušavamo da iz kadra sa kojim raspolažemo izvučemo maksimum. U očekivanju smo određenih prinova i nadam se da će u dogledno vrijeme pristupiti našoj ekipi, kako bismo koliko-toliko mogli da ih uigramo pred početak prvenstva", kaže trener Krupe.

Marić može biti zadovoljan dosadašnjim dijelom trenažnog procesa.

"Zadovljan sam pristupom i odnosom momaka. Ali, moram naglasiti da osim Miloša Karišika, raspolažemo praktično sa identičnim sastavom kao pred početak prošlogodišnje sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, ali bez Jove Lukića i Josipa Miketeka, koji su nam bili ključni igrači, tako da smo možda za nijansu i slabiji nego lani", rekao je Marić, te naglasio da od mladih fudbalera očekuje da pokažu svoj puni potencijal.

"Radimo, imamo relativno mladu ekipu, momci rastu polako i nadam se da će moći u dogledno vrijeme da preuzmu bitnu ulogu u timu."

Krupu u subotu očekuje prva kontrolna utakmica. Rival je Napredak iz Kruševca, član Superlige Srbije.

"Uvijek nastojimo u pripremnom periodu da igramo sa jačim protivnicima. Oni iz tebe uvijek izvlače maksimum s jedne strane, a s druge pokazuju sve tvoje slabosti, ali i dobre stvari. U ovom momentu meni nije bitno da igramo protiv slabih rivala i pobjeđujemo 3:0 ili 4.0, nego da vidim dobre i loše osobine moje ekipe kada se sudari sa protivnikom koji je kao mi ili bolji od nas", jasan je Marić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

DEFICITARNE POZICIJE

Iz Krupe su poručili da za povrijeđenog Miketeka, koji je pokidao prednji ukršteni ligament i očekuje ga višemjesečna pauza, neće tražiti zamjenu. "U ovom momentu najviše problema imamo po bokovima, na poziciji spoljnjih igrača, uključujući i bekove. Ima tu par mladih igrača koji se nameću i koji će, nadam se, u budućnosti preuzeti uloge koji danas imaju Nikola Mandić i Marko Golubović", kazao je Marić.

"Zlatibor postaje naša stalna destinacija za ljetne pripreme. Imamo sjajne uslove, smještaj i terene, ali i adekvatne protivnike. Ali, najbitnije je da među igračima vlada odlična atmosfera, da vrijedno treniramo i da se što bolje spremimo za početak prvenstva", želja je kapitena Krupe Nikole Dujakovića.

Dujaković se nada da Krupa neće igrati samo epizodnu ulogu u bh. eliti, kako je to bilo prije dvije sezone.

"Trenutna ekipa sigurno da ima kvalitet, ali naravno da očekujemo i pojačanja, kako ne bismo igrali epizodnu ulogu u Premijer ligi BiH. Nadam se da ćemo, uz adekvatna pojačanja, biti svima konkurenti", dodao je Dujaković.

Ekspedicija Krupe na Zlatiboru ostaje do 22. jula, nakon čega slijedi povratak kući i generalna proba sa Borcem.

U prvom kolu nove sezone, ekipu iz Krupe na Vrbasu očekuje najteže moguće iskušenje pred domaćom publikom, u goste stiže aktuelni šampion Sarajevo.

Izvor: MONDO

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC