• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drogba "izvisio" za podršku igrača, ali ima još šansi za mjesto čelnika!

Autor mondo.ba

Nade Didijea Drogbe da će postati predsjednik Fudbalskog saveza Obale Slonovače pretrpjele su ozbiljan udarac nakon što njegovu kandidaturu nisu podržale kolege fudbaleri.

 Didije Drogba "izvisio" za podršku igrača, ali ima još šansi za mjesto čelnika! FS Obale Slonovače Izvor: Guliver/Getty images/Francois Nel

Drogba (42) je jedan od trojice kandidata koji su u septembru podnijeli kandidaturu za prvog čovjeka saveza, ali tek treba da dobije odobrenje neke od pet posebnih interesnih grupa kako bi se njegovo ime uopšte našlo na glasačkom listiću.

Očekivao je da će ga podržati sindikat fudbalera, na čelu s bivšim saigračem iz reprezentacije Sirilom Domoroom, ali njihovu podršku dobio je Idris Dijalo, jedan od preostale dvojice kandidata.

Možda će vas zanimati

"Većina naših članova odlučila je da pruži podršku listi koju je vodio gospodin Idris Dijalo", navodi se u izjavi Udruženja igrača Obale Slonovače, dodajući da su ostali lojalni izbornoj grupi koja je formirana prije tri godine, ranije nego je Drogba istakao svoju kandidaturu.

Dijalo je prethodno takođe dobio podršku udruženja lokalnih trenera, dok Drogba takođe nije uspio da dobije podršku sudija i udruženja bivših profesionalaca koji su "digli ruku" za Sonija Dijabatu.

Nekadašnji napadač Olimpik Marseja, Čelsija i Galatasaraja, da bi uopšte mogao da iziđe na izbore zakazane za 5. septembar, mora da dobije podršku udruženja ljekara fudbalera, čija se odluka očekuje narednih sedmica.

Pored podrške neke od interesnih grupa, kandidati takođe moraju da dobiju podršku tri od 14 klubova prvoligaša i dva iz nižih liga.

Drogba je igrao na tri Mundijala s Obalom Slonovače i dva puta učestvovao u finalu Afričkog kupa nacija, a u klupskoj karijeri je kultni status stekao osvojivši titule s Čelsijem u Ligi šampiona i Premijer ligi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC