• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi povratak u rodni grad? Nenad Bjelica prvi pik Osijeka!

Autor mondo.ba

Kao igrač je klub prvi put napustio 1993. godine, pa se vratio 2001. pa opet otišao u ljeto 2004. godine. Da li je došlo vrijeme za povratak kući?

 Nenad Bjelica kandidat za trenera Osijeka Izvor: MN PRESS

Nenad Bjelica je u aprilu morao da napusti klupu zagrebačkog Dinama zbog, prije svega, "neslaganja sa vrhom kluba po pitanju smanjenja plate u mjesecima pandemije korona virusa".

Na klupi Zagrepčana bio je od maja 2018. godine, a u jedinoj punoj sezoni (18/19), uspio je da sa "modrima" prezimi u Evropi, što je Dinamu uspjelo prvi put nakon skoro pet decenija.

Možda će vas zanimati

Nakon otkaza u Dinamu, Bjelica se dovodio u vezu sa nekoliko klubova iz inostranstva, ali bi, prema posljednjim informacijama koje dolaze iz komšijske Hrvatske, i dalje mogao da ostane u ovoj zemlji.

I to – u rodnom Osijeku!

Klub sa stadiona "Gradski vrt" je, podsjetimo, proteklog vikenda ostao bez željenog plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, gdje će se, umjesto njih, naći Lokomotiva koja je trijumfovala u direktnom duelu rezultatom 1:2.

Iako se prije i poslije tog meča diglo dosta prašine, Osječani će morati da se pomire sa ishodom prvenstva ipočnu da formiraju tim za novu sezonu u HNL ali i na evropskoj sceni, a po kuloarima se spominje da je Bjelica prvi pik rukovodstva za novog komandanta ekipe.

Ipak...

"Takve su vijesti stigle i do mene, ali nikakvih kontakata za sada nije bilo. Zašto ne? Osijek je moj grad, klub mog djetinjstva. I dalje imam puno otvorenih opcija, a koju ću odabrati, ne znam, ali s Osijekom nisam imao nikakve kontakte", prenio je "Večernji list" riječi Nenada Bjelice po ovom pitanju.

Bjelica je, inače, karijeru počeo u lokalnom Metalcu, a u Osijek je stigao 1990. godine.

Po završetku juniorskog staža, priključen je prvom timu, 1991. godine, i u njemu ostao sve do 1993. godine, kada se preselio u Albasete.

U Španiji je još igrao za Betis i Las Palmas prije nego što se u Osijek vratio u januaru 2001. godine. Ostao je tri i po godine, nakon čega je zaigrao za Kajzerslautern, a posljednja dva kluba u karijeri vezana su za Austriju (Admira Vaker i Kernten).

U Kerntenu je i počeo trenersku karijeru, 2007. godine, a prije Dinama, trenirao je Lustenau 07, Volfsberger, bečku Austriju, Speciju i Leh.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC