• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Poštovanje svima, ali samo se Borac pita

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sloboda iz Tuzle u petak od 19 časova gostuju na Gradskom stadionu - u Borcu svi uvjereni u novi premijerligaški trijumf.

 Vlado Jagodić: Poštovanje svima, ali samo se Borac pita Borac - Sloboda mtel Premijer liga BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Drugi prvenstveni izazov za Borac - Sloboda iz Tuzle.

Nekadašnji klub aktuelnog šefa stručnog štaba Banjalučana Vlade Jagodića gostovaće u petak na Gradskom stadionu, a nakon uvodnog, ubjedljivog trijumfa protiv Mladosti (6:0), svi u taboru "crveno-plavih" uvjereni su da mogu stići i do druge pobjede u m:tel Premijer ligi BiH.

Možda će vas zanimati

"Otvorili smo prvenstvo onako kako smo željeli, sigurnom igrom i visokom pobjedom, a očekujemo da to ponovimo i u drugom kolu. Nema razloga da tako ne bude, bez obzira što je Sloboda mnogo jača ekipa od Mladosti. Ipak, mi smo favoriti i tako ćemo se postaviti od početka. Uz dušno poštovanje svim premijerligašima, naročito Slobodi gdje sam nekada radio, u ovom trenutku samo se mi pitamo. Ne mora to biti 6:0, bitno da bude pobjeda", jasan je Jagodić.

Golman Mladen Kukrika je suspendovan zbog kršenja klupske discipline i on neće konkurisati za meč sa Slobodom, baš kao ni Aleksandar Subić, koji je doživio povredu protiv Mladosti, a iako se ne radi o nečemu ozbiljnom, Jagodić ne želi ništa da rizikuje.

"Izuzev suspendovanog Kukrike i Subića, nemamo igrača van konkurencije. Mogu birati, a kada imam veliki izbor, nije ni lako izabrati. Biće težak i klizav teren i Subića moramo čuvati, nećemo ništa da rizikujemo. Očekuje nas zgusnut raspored. Već u utorak gostujemo Željezničaru, pa nam za vikend dolazi Zrinjski, zatim gostujemo Širokom Brijegu i svi igrači su dragocjeni", istakao je trener Borca.

U konkurenciji da zamijene Subića su Đorđe Ćosić i mladi Marko Kujundžić.

"Nastojali smo u prelaznom roku da odaberemo grupu igrača, koja će zajedno disati i dati sebe za ekipu. Na poziciji lijevog beka čekali smo Subića, dozirali ga kroz cijele pripreme, ali sada je doživio povredu, koja nije ona kao prije, nego nešto drugo. Ne želimo da ona utiče na tok njegovog potpunog oporavka. Ćosić nije bio među 20 igrača za prvu utakmicu iz razloga što je dobio jak udarac u rebra, a iako je stisnuo zube i želio da igra, poštedio sam ga jer znam šta to znači za duel igru. Mali Kujundžić je izuzetno zanimljiv igrač, brz, a ja želim bekove koji idu visoko. Iako je primarni cilj postići više golova od protivnika, ipak volim kada je mreža netaknuta. Na današnjem treningu odlučićemo ko će od njih dvojice početi, a ko dobiti minute protiv Slobode", poručio je Jagodić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Defanzivac Marko Jovanović na otvaranju sezone upisao se u strijelce sjajnim pogotkom, a vjeruje da će zajedno sa saigračima odigrati još jedan dobar meč protiv Tuzlaka, te zabilježiti novi trijumf.

"Poslije pobjede protiv Mladosti, u dobroj atmosferi dočekujemo drugo kolo. Svjesni smo da će protiv Slobode biti znatno teže, zbog raznih okolnosti na koje mi ne možemo da utičemo. Maksimalno se pripremamo cijele nedjelje, poštujemo i uvažavamo protivnika, ali želimo lijepo da izgledamo na terenu i sutra. Svjesni smo važnosti ove utakmice pred nekoliko derbija u narednom periodu, želimo pobjedu i da sa maksimalnih šest bodova dočekamo ove utakmice", poručio je iskusni štoper.

MILOJEVIĆ

Marko Jovanović i Đorđe Milojević u tandemu na štoperskim pozicijama izgledali su veoma dobro, kako u pripremnom ciklusu, tako i u duelu protiv Mladosti. Talentovani defanzivac dobio je šansu u prvoj postavi od starta sezone i, čini se, iskoristio je na najbolji mogući način. "Odičan je za sada. Talentovan je, samo da nastavi ovako, a ima od koga da uči. Tu su još Nemanja Janičić i Kruz, tako da mislim da je za sada opravdao očekivanja", rekao je Jovanović.

Ofanzivna igra koju preferira Jagodić omogućila je svim igračima, čak i onim iz odbrane, da često borave na protivničkoj polovini, a neki od njih, poput Jovanovića, stigli su da se upišu i u strijelce protiv ekipe iz Doboja kod Kaknja.

"Sigurno da mi je prijalo, s obzirom da ne postižem često golove. To nije moj primarni zadatak, ali pogodio sam i na pripremama, imao još jednu dobru šansu protiv Javora, a sada sam postigao malo čudan gol za defanzivca, van 16 metara. Nadam se da ću biti efikasniji nego prošle godine, te da će se opet nešto 'namjestiti' za postizanje gola. Igramo ofanzivno, često smo na protivničkoj polovini, tako se i otvore situacije. Ali, meni je važnije ono što se dešava u odbrani, a u napadu ima ko će postizati golove", dodao je Jovanović.

PREDSJEDNIK

Borac će večeras dobiti novog predsjednika. Za 18 časova zakazana je izborna Skupština kluba, na kojoj će biti izabran nasljednik Vice Zeljkovića. Za sada, jedini kandidat za ovu funkciju je Stojan Malbašić, aktuelni sekretar stručnog štaba.

Duel Borca i Slobode na programu je u petak od 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena Sport. Antoni Bandić iz Gruda dijeliće pravdu na Gradskom stadionu, a pomagaće mu Goran Dujak iz Odžaka i Jure Musa iz Čitluka.

Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 2. KOLO:

U petak:

Radnik - Željezničar (17.00, Arena Sport)
Borac - Sloboda (19.00, Arena Sport)

U subotu:

Mladost - Sarajevo (17.00, Arena Sport)
Olimpik - Široki Brijeg (17.30)
Velež - Zrinjski (19.00, Arena Sport)
Tuzla siti - Krupa (20.30)

TABELA: Borac 3, Željezničar 3, Sarajevo 3, Zrinjski 3, Široki Brijeg 3, Radnik 1, Sloboda 1, Tuzla siti 0, Olimpik 0, Krupa 0, Velež 0, Mladost 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC