• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Male utakmice", a veliki problem za Partizan

Autor Nebojša Marković

U Humskoj su se već posle drugog kola u novoj sezoni "upalile sve lampice".

 "Male utakmice", a veliki problem za Partizan Izvor: MN PRESS

Partizan je u Novom Pazaru, rečima Sava Miloševića, bio "tužan i ružan". Poraz već u drugom kolu Superlige naterao je trenera crno-belih da posle 180 minuta fudbala kaže da će stvari u timu morati da se menjaju iz korena "ako ovo bude nastavio da radi".

Milošević očigledno ne isključuje ni napuštanje mesta trenera, rekao je da će morati da sumnja i u sebe, a jedna stvar je jasna - takozvane "male utakmice" Partizanu prave velike probleme!

Možda će vas zanimati

Crno-beli na početku sezone nisu briljirali ni protiv Napretka, iako su uspeli da osvoje tri boda, a njihova igra u Novom Pazaru bila je naročito loša. Poraz 3:2 je daleko od nezasluženog kada se zna da su Pazarci imali još neko odličnih prilika koje nisu iskoristili.

Nije još ni sedam dana prošlo otkako je Milošević izjavio da veruje da će njegova ekipa ove sezone uspeti da ne gubi bodove protiv objektivno slabijih timova, a već su sada su "upalile sve lampice" u Humskoj.

“Verujem da možemo, kao što verujem da smo izvukli pouke iz svega što se dešavalo prošle sezone, uz napomenu da ću se truditi da objasnim igračima kako ovo nisu “male” utakmice”, rekao je trener Partizana prošle nedelje.

Međutim, očigledan problem postoji i on sada već postaje šablon. Od Miloševićevog dolaska na klupu tima u proleće 2019. godine, Milošević je crno-bele vodio na 41 utakmici u domaćem prvenstvu i ima skor od 27 pobeda, četiri remija i 10 poraza. Na svake dve pobede stigne jedan kiks, ovakav ili onakav.

Ali kada pogledamo samo one "male utakmice" - u koje nismo računali okršaje protiv Crvene zvezde, Vojvodine, Čukaričkog i Radničkog iz Niša - Partizan je za vreme Miloševićevog mandata devet puta kiksnuo, upisavši čak šest poraza i tri remija.

PORAZI

  1. Napredak - Partizan 1:0
  2. Partizan - Voždovac 1:2
  3. Mladost - Partizan 1:0
  4. Partizan - Napredak 2:3
  5. Spartak - Partizan 3:2
  6. Novi Pazar - Partizan 3:2

NEREŠENE

  1. Napredak - Partizan 2:2
  2. Partizan - TSC 1:1
  3. TSC - Partizan 1:1

I letimičnim pogledom na listu dolazi se do jasnih zaključaka. Partizan je čak pet puta primao bar dva pogotka, a neretki su i mečevi u kojima su crno-beli uspevali rezultatski da se vrate u meč, ali i da na kraju ipak izgube.

Tako je bilo juče u Novom Pazaru kada su imali 2:1 "u rukama", kada su protiv Voždovca uspeli da izjednače u 91. minutu pa prime gol u šestom minutu nadoknade ili kada su protiv Napretka imali 2:1 sve do 83. minuta pa opet uspeli da sve upropaste.

I uzalud Partizanu sve dobre partije koje pružaju protiv Crvene zvezde, ma koliko slatke bile, titule se ne osvajaju tamo. Do titule se stiže u Novom Pazaru, Subotici, Surdulici i Lučanima. Sada kada je Superliga proširena na 20 timova, ta činjenica još više dobija na snazi.

Izvor: MONDO/Arena Screenshot

Možda će neko reći da je tek drugo kolo i da su "na talonu" još 108 bodova, ali Partizan nema vremena za čekanje. Zajedničko za sve tri prethodne sezone u kojima se Zvezda sladila osvojenom titulom bilo je brzo "gubljenje koraka" i uzaludni pokušaji da se veliki bodovni zaostaci smanjuju pobedama u serijama.

Osim što takve serije nisu stizale, veliki psihološki pritisak na tim od samog starta sezone da mora da juri za prvom pozicijom - nije dobar. Zato je Partizanu bilo neophodno da sezonu počne nizom dobrih rezultata, koji bi ulili samopouzdanje timu koji je prethodnih sezona imao previše oscilacija. Previše za tim koji želi titulu u Srbiji.

Partizan na poslednjih 7 u Novom Pazaru: 1 pobeda, 4 nerešene, 2 poraza

Partizan na poslednjih 6 u Kruševcu: 2 pobede, 1 nerešena, 3 poraza

Dobra stvar za Miloševića je što prelazni rok traje do 5. oktobra i što će biti prilike da se tim dodatno ojača. Onih loših je daleko više. Od neubedljive igre u odbrani, defanzivnih grešaka koje su direktno dovodile do primanja golova i u Kruševcu i u Novom Pazaru, do realizacije šansi na drugoj strani.

Istina, Partizan je svoja dva najneugodnija gostovanja iz protekle decenije imao na startu sezone, ali umesto šest bodova na kontu, crno-beli već sada za sobom imaju turbulentnu situaciju koja preti da dodatno našteti budućim rezultatima.

Potrebno je smiriti stvari i smanjiti priču van terena, a to se najlakše rešava - pobedama.

Partizan se okreće Javoru, gostovanju Radniku u Surdulici i dolasku Inđije u Beograd pred derbi crno-belih sa Vojvodinom. Ta tri meča biće pokazatelj da li su Miloševićevi puleni stvarno naučili lekcije iz prošle sezone i da li je Milošević uspeo da učvrsti igru crno-belih.

Ona je sada sve samo ne čvrsta.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC