• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović posle Fulamove magične noći: Nije trebalo da igram u finalu!

Autor Nebojša Marković

"Mali smo, ali imamo dušu", kaže napadač reprezentacije Srbije.

 Aleksandar Mitrović posle Fulamove magične noći: Nije trebalo da igram u finalu! Izvor: Guliver/Getty images/Nathan Stirk, Nathan Stirk/Getty Images Europe

Fulam je ponovo u Premijer ligi! Posle godinu dana provedenih nazad u Čempionšipu, nakon ispadanja iz najvišeg ranga, "kolibari" su sada ponovo deo najbogatije lige sveta.

A velike zasluge u velikom uspehu pripadaju i reprezentativcu Srbije i najboljem strelcu šampionata, Aleksandru Mitroviću.

Možda će vas zanimati

"Zlatna kopačka" Čempionšipa sa 26 postignutih golova, Mitrović zbog povrede nije mogao da bude prva uzdanica Skota Parkera u plej-of utakmicama. Ipak, Fulam je uspeo.

"Ponovili smo ostvarenje od pre dve godine, veliki je ovo uspeh za sve u klubu, navijače, igrače, menadžera i sve ljude koji vole Fulam. Stvarno, osećaj je predivan. Fulam je mali klub u odnosu na neke velikane, ali klub sa velikom dušom. Predivan je osećaj što sam deo ekipe i što sam doprineo da Fulam vratimo tamo gde pripada, a to je najbolja liga na svetu, Premijer liga", oduševljeno priča Mitrović za "Večernje novosti".

Mitrović je u čitavom plej-ofu na terenu proveo tek pola sata i to u produžecima finala protiv Brentforda (2:1), a i te kako je uspeo da razdrma ekipu. Bio je asistent kod drugog gola Džoa Brajana, kada je i bilo rešeno pitanje poslednjeg putnika u Premijer ligu.

"Iskreno, nije bilo lako s obzirom na to da skoro dve nedelje nisam trenirao, bukvalno nisam potrčao, bio sam u teretani svakodnevno, radio terapije po ceo dan i trudio se da se što bolje oporavim od povrede."

Povreda je bila takva da se za Mitrovića znalo da ako bude igrao u finalu, to neće biti neka veća uloga. Ipak, on je na uspešan način upisao svoj 100. nastup u dresu Fulama.

"Nije trebalo da igram, ali jednostavno ovo je bila velika utakmica, veoma bitna i za takve utakmice se trenira, radi i zato na kraju krajeva ja igram fudbal. Postojao je rizik da bi, ako obnovim povredu sledeća pauza bila tri-četiri meseca van terena, ali jednostavno nekad u životu morate da rizikujete. Na kraju rizik se isplatio, sve je prošlo dobro, čak sam i upisao bitnu asistenciju za drugi gol koji je odlučio utakmicu."

Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver/Getty images/Catherine Ivill

Sada sledi kratak odmor, a već 12. septembra Fulam započinje sezonu u Premijer ligi.

"Planovi su trenutno da se odmorim dobro i da se oporavim od povrede skroz kako bih spreman ušao u sledeću sezonu. Primarno je, dakle, da se odmorim lepo i da saniram povredu skroz. Bila je ovo veoma duga sezona, više od godinu dana bez pauze i stvarno sam izmoren i psihički i fizički, baš skroz", priča golgeter reprezentacije Srbije.

Sada će na Fulamu biti da ostvari ono što u sezoni 2018/19 nisu uspeli.

"Što se tiče Fulama, svaki klub koji uđe u Premijer ligu ima primarni cilj prve godine da opstane u najjačoj ligi na svetu. Neće biti lako, prošle godine nismo uspeli, ali nadam se da ćemo sledeće sezone da budemo mnogo uspešniji. Primarni cilj je opstanak, sve preko toga je samo bonus", zaključio je Aleksandar Mitrović.

(MONDO/Večernje novosti)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC