• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trivunović napustio GOŠK: Nismo pokazali karakter, moja moralna dužnost je da se povučem

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako je ekipa iz Gabele jurišala na najviši plasman u Prvoj ligi Federacije BiH, odnosno ka šampionskoj tituli i povratku u Premijer ligu BiH, dva poraza u tri uvodna kola "natjerala" su Vuleta Trivunovića da "digne sidro".

 Vule Trivunović napustio GOŠK iz Gabele Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Vule Trivunović nije više trener GOŠK-a iz Gabele.

Nakon jučerašnjeg poraza od Zvijezde u Gradačcu 0:1, koji je bio već drugi u tri uvodna kola nove sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, mladi stručnjak odlučio je da podnese neopozivu ostavku, iako ga je ugovor sa nekadašnjim premijerligašem vezao do ljeta 2022. godine.

Možda će vas zanimati

Rukovodstvo kluba dugo je vijećalo i razmatralo da li da prihvati takvu odluku, a na kraju je odlučeno da se ispoštuje volja dosadašnjeg trenera, te da mu se zahvali na svemu do sada urađenom i krene u potragu za novim kormilarom.

"Imao sam bezrezervnu podršku svih članova kluba, od uprave, do samih igrača i kolega iz stručnog štaba. Imali smo sjajne uslove, odradili vrhunske pripreme, odigrali vrhunske prijateljske utakmice i imao sam odriješene ruke da sam sastavljam tim i zbog toga im se od srca zahvaljujem. Ipak, kada je počelo prvenstvo, to nije bila ona ekipa od ranije", istakao je Trivunović na početku razgovora za MONDO.

Na naše pitanje šta je to što bi moglo biti uzrok neprepoznatljivosti njegovih igrača u prva tri kola, tokom kojih su Gabeljani upisali poraze od Jedinstva u Bihaću 1:2, te već pomenute Zvijezde Gradačac 0:1, dok su minimalnim rezultatom na svom terenu savladali Čapljinu, Trivunović nije znao da odgovori.

"GOŠK je klub koji po svemu zaslužuje da igra Premijer ligu BiH. Teško je razlučiti šta se desilo. Igračima ne zamjeram apsolutno ništa, ali jednostavno nismo bili na očekivanom nivou. Možda je i do mene, ali smatram da nismo pokazali karakter. Naročito se to odnosi na duel sa Zvijezdom. Uz dužno poštovanje prema klubu iz Gradačca, sve je moralo biti drugačije. Ovo je moj život i moja moralna obaveza da podnesem ostavku", dodao je.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Za kraj, imao je i poruku za fudbalere GOŠK-a, čiji trener je bio od oktobra prošle godine.

"Otvorio sam poziciju nekom novom da dođe i razdrma ekipu, koja, uvjeren sam, ima kvalitet za Premijer ligu BiH. Igračima želim uspjeh, te da novom treneru budu podrška u radu i siguran sam da će uspjeti u ostvarenju svojih ciljeva", zaključio je Trivunović.

PORUKA GOŠK-A

"NK GOŠK se sada već bivšem šefu struke zahvaljuje na predanom radu i na svom trudu uloženom u naš klub. Sve je bilo na visokom nivou i maksimalno profesionalno. NK GOŠK takođe želi svu sreću i mnogo više uspjeha Vuletu u nastavku trenerske karijere!", saopšteno je na Fejsbuk stranici kluba iz Gabele.

Podsjetimo, GOŠK je sa Trivunovićem u prošloj sezoni ostvario istorijski uspjeh plasmanom u polufinale Kupa BiH, ali s obzirom da je pandemija korona virusa u potpunosti zaustavila fudbal, Gabeljani nisu mogli da nastave trku za trofejom u najmasovnijem takmičenju.

Ipak, plasman među četiri najbolje ekipe Kupa BiH, uz Šrioki Brijeg, Željezničar i Zrinjski, zauvijek će ostati upisan u istoriji kluba iz Gabele.

Trenersku karijeru Trivunović je počeo u banjalučkom BSK-u, odakle je prešao u mrkonjićku Slobodu. Tokom jeseni 2016. godine bio je asistent Vladi Jagodiću na klupi banjalučkog Borca, da bi nakon Jagodićevog odlaska u Tuzlu preuzeo kormilo i odveo ekipu do titule u Prvoj ligi RS.

Poslije Borca, a prije GOŠK-a, još je radio u Kozari iz Gradiške.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC