• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vule Trivunović: U Gabeli sam ostao zbog apsolutne autonomije u poslu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Potpisali smo ugovor u obostranom interesu i na obostrano zadovoljstvo, koji su bili presudni", kaže banjalučki stručnjak za naš portal poslije potpisivanja ugovora sa GOŠK-om do ljeta 2022. godine.

 Vule Trivunović za MONDO o ostanku u NK GOŠK Gabela Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iako je samo pet puta vodio ekipu GOŠK-a, tri puta u jesenjem dijelu i dva puta u proljećnom, nekadašnji fudbaler i trener banjalučkog Borca Vule Trivunović produžio je ugovor sa klubom iz Gabele do ljeta 2022. godine.

U razgovoru za naš portal, nekadašnji igrač Obilića, Sarajeva, ruskog Himkija i poljske Krakovije je istakao da je prezadovoljan produžetkom saradnje sa hercegovačkim klubom, koji je u trenutku prekida sezone u Prvoj ligi Federacije BiH bio četvrtoplasirani tim.

Možda će vas zanimati

"Ljudi koji vode klub iz Gabele imaju nevjerovatan karakter i poštovanje s ljudske strane prema meni i sve ono što rade za GOŠK. Imao sam i imam apsolutnu autonomiju u radu bez ikakvog miješanja ili sugestija, što mi omogućava mir da mogu nesmetano da se bavim svojim poslom. S druge strane, ni ja nigdje ne žurim, probaću da napravim ekipu koja će se naredne sezone vratiti u Premijer ligu BiH, što je i naš definitivni cilj. Potpisali smo ugovor u obostranom interesu i na obostrano zadovoljstvo, koji su bili presudni", rekao je Trivunović.

Iako je "drugoligaš", GOŠK je sa Trivunovićem izborio polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, zajedno sa Zrinjskim, Širokim Brijegom i Željezničarom, što je najveći uspjeh u klupskoj istoriji. Ipak, pitanje je šta će biti dalje nakon pandemije korona virusa, sudeći prema izjavi ministra zdravlja u Republici Srpskoj Alena Šeranića, koji je juče praktično "odsvirao" kraj sezone.

"Samim ulaskom u polufinale Kupa BiH, napravili smo istorijski uspjeh. Ne znamo šta će biti, da li će se sezona nastaviti ili će se možda odigrati samo Kup BiH, ali nama ostaje žal što nismo odigrali tu polufinalnu utakmicu. Ne zato što imamo neke nerealne ambicije protiv drugih polufinalista, znamo gdje je naše mjesto u odnosu na njih, ali želju smo imali da odigramo zbog klupske istorije. Svakako ćemo poštovati odluke ministarstava zdravlja i jednog i drugog dijela Bosne i Hercegovine, kao i odluku FS BiH, vezanu za eventualni nastavak ili definitivni kraj takmičenja".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki stručnjak je dodao da je u petak imao sastanak sa igračima GOŠK-a i dao im smjernice šta i kako treba da rade u narednom periodu.

"Ako se prvenstvo nastavi, niko neće biti sretniji od nas jer smo napravili izuzetno kvalitetan tim i ovaj prekid nam apsolutno nije prijao. Smatram da smo ostali nedorečeni što se tiče proljećnog dijela sezone. Ali, poštovaćemo odluku FS BiH i državnih institucija, kakva god ona bila, i u skladu s njom ćemo postupati. Sigurno je da ćemo se spremati, da li za završetak aktuelne ili za start nove sezone".

Trenersku karijeru Vule Trivunović je počeo u banjalučkom BSK-u, odakle je prešao u mrkonjićku Slobodu. Tokom jeseni 2016. godine bio je asistent Vladi Jagodiću na klupi banjalučkog Borca, da bi nakon Jagodićevog odlaska u Tuzlu preuzeo kormilo i odveo ekipu do titule u Prvoj ligi RS. Poslije Borca, a prije GOŠK-a, još je radio u Kozari iz Gradiške.

Trivunović je takođe potvrdio da je nakon odlaska Igora Jankovića sa klupe Rudara iz Prijedora, postojao kontakt sa predsjednikom Darkom Milunovićem da preuzme prijedorsku ekipu.

"Čuo sam se sa prvim čovjekom Prijedorčana, koji je moj dobar prijatelj i osoba na mjestu. Upoznao me je sa ambicijama Rudara, dosta toga je već odlično napravio za klub, ali ovog puta sam odlučio da ostanem u Gabeli. To naravno ne znači da možda u budućnosti neću postati trener Rudara", rekao je Trivunović, koji je na klupi Gabeljana debitovao porazom od lidera, Olimpika.

Potom je nanizao četiri meča bez poraza. Najprije je trijumfovao na gostovanju u Kaknju (3:4), zatim remizirao sa Orašjem (3:3), a potom u četvrtfinalu Kupa BiH opet "uzeo mjeru" kakanjskom Rudaru (0:3), poslije čega je njegova ekipa trijumfovala i nad Radnikom iz Hadžića (3:1).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC