• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još petorica zaraženih, meč Makabi – Željezničar još nije otkazan, odluka ujutro!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Plavi" otputovali u Izrael bez šestorice igrača pozitivnih na korona virus, a tamo otkrili još petoricu. Odluka o otkazivanju ili odigravanju ovog meča biće saopštena u četvrtak ujutro.

 Otkazan meč Makabi - Željezničar, još pet igrača Željezničara pozitivni na korona virus Izvor: Armin Heric/Armin Heric/fkz.ba

Sarajevski Željezničar po svemu sudeći završiće evropski nastup bez izlaska na teren.

"Plavi“ su na duel prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Makabijem otputovali u Izrael bez šestorice igrača pozitivnih na korona virus, a nakon novih testiranja u Haifi, još gore vijesti.

Možda će vas zanimati

 Još petorica igrača Željezničara su pozitivni!

"Ministarstvo zdravstva Izraela jutros je testiralo sve članove delegacije FK Željezničar koji su u Haifi, a testovi su pokazali još pet pozitivnih odgovora. FK Željezničar je u komunikaciji s Ministarstvom i UEFA-om, te uskoro očekujemo više informacija u vezi s odigravanjem utakmice, a konačnu odluku će donijeti Ministarstvo zdravstva Izraela", saopšteno je na zvaničnom sajtu  Željezničara.

Predsjednik Željezničara Admir Džubur potvrdio je tokom večeri za "Oslobođenje" da bi duel sa Makabijem trebao da bude otkazan, ali zvanična potvrda očekuje se tek u četvrtak ujutro.

"FK Željezničar obavještava javnost da je u stalnom kontaktu s predstavnicima UEFA-e, tačnije s delegatom utakmice, te da će se konačna odluka o odigravanju utakmice donijeti u četvrtak ujutru. Odluku će donijeti Ministarstvo zdravstva Izraela.

Članovi delegacije FK Željezničar, čiji su današnji testovi pozitivni, izolovani su u odvojene apartmane nedaleko od hotela. Svi se osjećaju dobro i trenutno nemaju nikakvih simptoma", saopštio je klub sa Grbavice na svom zvaničnom sajtu.

Identitet petorice novozaraženih igrača nije saopšten, a šestorica fudbalera koji su ostali u Sarajevu i koji se nalaze u izolaciji su Irfan Fejzić, Frane Ikić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović, Ermin Zec i Samir Bekrić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC