• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amar Osim pred Makabi: Željo sve mora raditi "duplo", naš inat bi mogao da bude presudan (VIDEO)

Autor mondo.ba

Željezničar u srijedu od 19 časova igra protiv Makabija u Haifi "otkazanu" utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Makabi - Željezničar, najava Amar Osim, klupski sajt Izvor: FENA/Jasmin Hasečić

Tim povodom, na zvaničnom sajtu, obratio se Amar Osim, šef struke plavih sa "Grbavice".

"Ne vjerujem da je fizičko stanje optimalno. Psihičko, vjerujem da je bolje nego posljednji put. Išli smo poslije tri, ili četiri dana nakon poraza od Mladosti gdje smo svi bili 'daun' u svakom mogućem pogledu", rekao je Osim, a prenijelo "Oslobođenje".

Možda će vas zanimati

Trener Željezničara je dodao da će biti uspjeh ako se utakmice uopšte odigra, zbog peripetija pred prvo gostovanje u Izraelu, što je dan ranije istakao i za naš portal.

"Očito da moramo sve duplo raditi da bismo došli do nečega. Drugi put se moramo kvalifikovati u Evropu da bismo igrali Evropu, drugi put moramo ići u Izrael da bismo uopšte igrali u Izraelu. Biće uspjeh ako se utakmica odigra, jer je takva situacija. Iskustvo nam je pokazalo da moramo biti sretni s tim, a za ostalo ćemo vidjeti", istakao je Osim.

Kod fudbalera Željezničara je prisutan dodatni motiv.

"Ne bi smio biti hendikep, a može nam koristiti. Ako mi budemo u ostalim segmentima uspjeli biti negdje na našem najvišem mogućem nivou, odnosno u njihovom nivou, pa da utakmica bude u egalu, gdjetaj motiv, odnosno inat mogao bi biti presudan. Inat nam neće pomoći ako ne budemo blizu nivoa koji je potreban da se suprostavimo protivniku na terenu".

Najtrofejniji bh. trener u istoriji dodao je da je zajedno sa stručnim štabom napravio dodatnu analiza Makabija.

"Odigrali su jednu utakmicu u prvenstvu, neki dan prijateljsku. Zna se kako igraju otprilike. Doveli su štopera iz Srbije, koji ne znam da li će nastupiti protiv nas. Ostali dio ekipe je sličan koji je igrao sve utakmice u njihovom Liga kupu. Znamo koje su njihove dobre strane, a koje su njihove slabosti. To što znaš, još uvijek nije garancija da to možeš iskoristiti. Treba biti u optimalnom nivou koliko budemo u mogućnosti zbog fizike, pa da se možemo nadati", istakao je Osim.

Osvrnuo se takođe i na svoju ekipu i otkrio da li ima sve fudbalere na raspolaganju.

"Ne možemo računati na sve igrače. Neki su imali jedan, dva treninga u posljednje tri sedmice. Neki nisu tu, ostali nisu u idealnom ritmu, jer treniramo već tri dana. Računamo da su to mladi ljudi, koji imaju neku fizičku spremu i bazu. Gledaćemo da se dižemo. Koliko će nam forma trenutna omogućiti da se fizički suprotstavimo, to ćemo vidjeti. Pogotovo, s obzirom na klimu u Haifi, koja je dramatično različita. Računamo na motiv, inat i čenjenicu da možemo igrati ove utakmice, što je posebna stvar i doživljaj, da to može iz nas izvući neke stvari koje inače ne pokazujemo. Gledaćemo da što prije vratimo formu, jer naša sezona ne prestaje sa ovom utakmicom, kako god da se završi. Mi imamo prvenstvo koje je nama najvažnije, gdje moramo se što prije u ritam vratiti, što prije pokazati ono što smo na početku prvenstva. Pokušaćemo vratiti neke kvalitete i karaktersitike koje su nas krasile, pa da bi se mogli boriti za naše ciljeve", zaključio je Osim.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC