• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STANKOVIĆ OPET TAMO GDE JE SVE POČELO: I kao igrač sam imao tremu!

Autor mondo.rs

Trener crveno-belih je 15. februara 2020. godine vodio prvi put Zvezdu u zvaničnom meču, baš na Banovom brdu.

 Superliga Crvena zvezda - Čukarički najava Dejana Stanković Izvor: MONDO kolaž

Sedam meseci kasnije, a fali tu i neki dan da bude okruglo, Dejan Stanković će se pojaviti na mestu gde je sve počelo. Kada kažemo pojaviti, mislimo ponovo voditi utakmicu, a kada kažemo sve, mislimo na njegov prvi samostalni trenerski posao.

Crvena zvezda večeras (petak) od 19 časova gostuje na Banovom brdu, tamo gde je Dejan Stanković debitovao u prvom kolu prolećnog dela prethodne sezone.

I kada bismo tražili sličnosti i razlike, mogli bismo da raspravljamo danima.

Recimo, tada se u startnoj postavi našao Dušan Jovančić, a mesto prvog napadača je bilo obezbeđeno za Ričmonda Boaćija. Sa klupe su ušli Milan Pavkov, Mateo Garsija i Veljko Simić, ljudi koji gotovo da ni nemaju uoge u trenutnom timu.

Opet, ima i sličnosti, pre svega što su oba meča dolazila posle pauza. Onaj februarski posle zimske pauze u prvenstvu, ovaj današnji posle reprezentativnih obaveza.

Upravo će zbog toga biti zanimljivo videti koje će bonuse koristiti Dejan Stanković. Nikola Krstović je van stroja zbog korone, a Nikolić, Gavrić i Petrović su bili u mladoj reprezentaciji. U februaru su sva trojica bili starteri, a dvojica su postigla gol.

Zajedničko za mečeve u februaru i septembru je i trema.

''Sigurno ima treme, ali ona i treba da bude prisutna. Kao igrač sam uvek izlazio na teren sa tremom i sa nekim pozitivnim strahom. ako toga nema, znači da ste potcenili protivnika'', pričao je Dejan Stanković novinarima u februaru.

Slično je rečeno i na jučerašnjoj konferenciji, kada smo Dejana Stankovića upitali - da li sada ima treme?

''Ima uvek treme, ali sada ne kao što je tada bilo'', rekao je Stanković juče.

Bivšeg vezistu Crvene zvezde, Lacija i Intera upitali smo i za stvari koje su sada drugačiju u odnosu na taj meč, ali i na emocije kojih će sigurno biti.

''Ne mogu da zaboravim nikada te emocije koje su bile na Banovom brdu, na prvoj utakmici. Ja sam neko ko sa emocijama radi, ko ih doživljava i proživljava, na utakmici, treningu,... Promenilo se, dobilo se na iskustvu, dobile se na pobedama, porazima, poraslo se u svakom smislu te reči'', rekao je šef stručnog štaba Zvezde.

Iskusniji za 20 utakmica na novom poslu Dejan Stanković povešće svoju ekipu na Banovo brdo gde samo pobeda dolazi u obzir, a pored analize protivnika moraće da vodi računa i o tome što se iza ugla valja "meč sezone".

I dalje Stanković može da se stavi u ulogu navijača i da razume potrebu da ih u ovom trenutku zanima više Omonija nego Čukarički, pa možda baš zbog toga svojim igračima može da objasni da to ne treba da bude tako.

Ujedno, dobra okolnost je i što poput prekaljenih trenera nije ušao u rutinu domaćeg fudbala, pa mu susret sa svakim rivalom predstavlja novi trenerski izazov, funkciju na koju se i dalje prilagođava, koja mu sve više stoji, a zbog koje sve manje ima treme.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC