• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marić optimista: Krupa može mnogo više nego što smo do sada pokazali

Autor mondo.ba

U Krupu na Vrbasu u okviru 7. kola m:tel Premijer lige BiH stiže tuzlanska Sloboda.

 Zoran Marić optimista: Krupa može mnogo više nego što smo do sada pokazali Sloboda 7. kolo  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Priliku za bijeg iz samog dna tabele, fudbaleri Krupe imaće u nedjelju, kada će na svom terenu od 16.30 ugostiti ekipu Slobode iz Tuzle.

Duel 7. kola m:tel Premijer lige BiH, tim Zorana Marića dočekuje s velikim optimizmom, jer je u Krupi na Vrbasu do sada osvojio jedina četiri boda u prvenstvu, te pokazao da mnogo bolje igra na domaćem terenu.

Možda će vas zanimati

"U naredno kolo ulazimo kompletni, zdravi, što je za nas vrlo značajno. Za nas nema lake utakmice. Tim Slobode je spoj mladosti i znanja, tu je nekoliko izuzetno mladih igrača koji su standardni, a osvojili su sedam bodova do sada, znači tri više od nas. Mi smo sve bodove osvojili kod kuće i očekujem da i sada budemo jaki i ostvarimo veoma bitnu pobjedu za nastavak takmičenja. Ona bi nam mnogo značila na samopouzdanju, jer sam siguran da možemo mnogo više nego što smo do sada pokazali", poručio je Marić u najavi meča protiv Slobode.

U kanjonu Vrbasa ne razmišljaju ni o čemu drugom sem o osvajanju tri boda, iako su svjesni da do njih neće biti nimalo lako doći.

"Sve što nije pobjeda, za nas neće biti dobar rezultat, jer već imamo bodovni zaostatak u odnosu na ostale. Poštujemo Slobodu, ali mislim da možemo da se nosimo s njima. Naravno da je lakše igrati protiv Slobode, nego Sarajeva, Željezničara ili Borca. Ali ni u jednom trenutku ne smijemo pomisliti da će nam biti lako. Svaka pobjeda se mora zaslužiti, protiv bilo kog protivnika", svjestan je Marić težine zadatka koji će biti pred njegovim izabranicima za vikend.

Ističe da je reprezentativna pauza odrađena da se izvrše određene korekcije, a ekipa je ojačana igrački.

"Napravili smo određene korekcije u odnosu na ranije i nadam se da će i to dati rezultat. Radimo i na dovođenju pojačanja jer ne bih želio da kasnije dođemo u situaciju da ne možemo reagovati. Došao nam je Miloš Simonović, provjereni štoper koji je igrao za bijeljinski Radnik. Ima mnogo premijerligaških utakmica i biće veliko pojačanje za nas. Takođe, tražimo pojačanja i na nekim drugim pozicijama", poručio je Marić.

Aleksa Andrejić takođe je ovog ljeta pojačao redove Krupe, a već u prvih nekoliko kola pokazao je da će biti jedan od najvažnijih igrača.

"Atmosfera u svlačionici je zaista odlična. Momci su maksimalno fokusirani i u utakmicu ulazimo kao u neko veliko finale, što za nas to svakako jeste. Bodovi su nam neophodni jer igramo kod kuće. Sloboda je klub sa velikom tradicijom, dobrim igračima, ali moramo ići na pobjedu. Iskreno se nadam da ćemo upisati tri boda", optimistično je Andrejić najavio duel sa Tuzlacima.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO:

Petak:

Sarajevo - Borac (20.00 - sudi: Elvis Mujić, Banovići) - TV Arena Sport

Subota:

Olimpik - Velež (16.30 - Antoni Bandić, Grude) - TV Arena Sport
Zrinjski - Mladost (20.00 - Dražen Marić, Bijeljina) - TV Arena Sport

Nedjelja:

Krupa - Sloboda (16.30 - Aleksandar Njegomirović, Prnjavor)
Široki Brijeg - Željezničar (18.00 - Ermin Sivac, Zenica) - TV Arena Sport
Tuzla siti - Radnik (20.00 - Admir Musić, Sarajevo) - TV Arena Sport

TABELA: Borac 12, Željezničar (-1) 12, Sarajevo (-1) 11, Široki Brijeg 11, Tuzla siti 10, Velež 9, Zrinjski (-1) 7, Sloboda 7, Mladost 7, Radnik 4, Krupa 4, Olimpik (-1) 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC