• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači Partizana "grizu" i na treningu: Stanojeva važna poruka u Moldaviji!

Autor Pavle Knežević

"Maksimum se podrazumeva, treba igraču samo reći kako da igra"

 FK-Partizan-Liga-Evrope-Moldavija-Aleksandar-Stanojevic-Sfintul-izjava-fudbal Izvor: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan sutra igra protiv moldavskog Sfintula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, što je meč koji većina navijača crno-belih vidi kao čistu rutinu.

Ne i trener Aleksandar Stanojević, koji kaže da je prošlo vreme krilatica, a pozvao je i navijače da podrže njegov tim.

Možda će vas zanimati

Na novinarsko pitanje da li je Sfintul "više od krilatice 'danas svi igraju fudbal'", trener Partizana nije imao dilemu.

"Nema više tih krilatica svi igraju fudbal. Dosta su dobro organizovani i u tom pravcu ide svetski i evropski fudbal i sigurno su drugačije i više nema takvih iznenađenja. Oni su defanzivno dobro postavljeni, disciplinovani, izuzetnu kontru, tranziciju, to je možda segment koji može da nam napravi problem", rekao je Stanojvić.

Naravno, svi u Partizanu jedva čekaju da meč počne.

"Svi smo spremni, jedva čekamo utakmicu. Specifična je jer se igra jedna ne vidim razlog da ne dobro fokusirani koncentrisani. Banjak i Brežančić su ostali u Beogradu zbog povreda, Marković je bio malo bolešljiv, ali je spreman", rekao je Stanojević.

Probali su mediji da ga pitaju da li ga ovo podseća na njegov prvi mandat u Partizanu, pre 10 godina, ali Stanojević nije želeo da priča o tome.

"Ne želim da se vraćam ni na Rad (prošlo kolo Superlige), koji je bio pre par dana. Sve je drugačije, ništa nije za poređenje i ne volim da poredim, uvek gledam unapred. Rad mi je daleka prošlost, Zlatibor (sledeće kolo) daleka budućnost. U fudbalu postoji samo danas", rekao je Stanojević.

Trener je u svojoj prvoj utakmici promenio formaciju u 4-4-2, u kojoj, čini se, nema mesta za Markovića i Sumu zajedno, da li se možda razmišlja o vraćanju na 4-2-3-1, na koji je ovaj tim naviknutiji?

"To je dobro pitanje, rekao sam već da profil igrača zahteva da igramo na određene načine. Imao sam samo tri treninga sa celim timom, tako da nema tu mnogo prostora sada, nećemo odstupati mnogo od toga", kazao je on.

Sfintul važi za sjajnu ekipu, da li će se možda u prvom timu naći Aleksandar Šćekić, jeron dobro igra u tandemu sa Zdjelarom? Koliko ste vi naučili iz vaše poslednje evropske utakmice sa Partizanom, da objasnite igračima da i protiv Sfintula moraju da "grizu" kao da igraju protiv Bajerna.

"To je sve tačno za Šćekića, ali mi se prilagođavamo Partizanu, nećemo da se nameštamo prema bilo kojoj ekipi. To je razlog zašto razmišljam da budemo ofanzivniji. Rekao sam već da neću da se vraćam u prošlost, a i igrači Partizana grizu i na treningu. To je prošlost, da treba igrač da pruži maksimum. Treba samo da mu kažemo kako će da igra, maksimum se podrazumeva", rekao je Stanojević.

Imao je i poruku za navijače na kraju:

"Treba nam pozitivna energija iz Srbije! Grobari, podržite nas sutra".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC