• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojevićevih 11 za osvajanje Belgije: Partizan bez Sume u startnoj postavi priželjkuje novi Brisel

Autor Nebojša Marković

Čini se da je sve izvesnije u kojem sastavu će "parni valjak" juriti plasman u plej-of za plasman u Ligu Evrope.

 FK-Partizan-sastav-Sarlroa-Liga-Evrope-3.-kolo-kvalifikacija-Belgija-Suma-na-klupi-Sadik-u-spicu Izvor: MN PRESS, MONDO - ilustracija

Partizan je spreman za najteži ispit u sezoni, onaj koji odlučuje u kojem pravcu će otići.

Pobeda u Belgiji i sve ono što je bilo u turbulentnom periodu za nama biće skrajnuto i zaboravljeno pred 1. oktobar i "završni ispit" protiv Apolona ili Leha. Poraz i kraj takmičenja u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i sve one neubedljive utakmice u prethodnih mesec i po dana dodatno će dobiti na težini. I ne na dobar način.

Možda će vas zanimati

Partizan protiv Šarlroe želi da iskoristi iskustvo na evropskoj sceni koje nesumnjivo poseduje, a posle minimalnih pobeda protiv Sfintula i Zlatibora - obe sa penala - tim Aleksandra Stanojevića moraće da bude nadahnut i disciplinovan u isto vreme.

Belgijanci su sezonu u Župile ligi počeli sa šest pobeda u isto toliko mečeva i samo dva primljena gola, pa je jasno koliko su crno-beli oprezni. Ipak, rečima Stanojevića - "Partizan je uvek Partizan".

Sve to dovodi nas do potencijalnih 11 koje ćemo u četvrtak u 19 časova videti u startnoj postavi "parnog valjka", a Stanojević će pokušati da jednog aduta sačuva za završnicu meča.

Suma za "džokera", kao na derbiju

Partizan bi protiv Šarlroa trebalo da meč počne bez Sejdube Sume, koji posle manjka mečeva u prethodnom periodu i drugačijeg stila igre može da bude Stanojevićev "džoker" kada se utakmica bude rešavala.

Gvinejac u Superligi nije igrao još od famoznog meča protiv Vojvodine, dok je Šarlroa sada daleko drugačiji protivnik od Sfintula i njihovog "bunkera". Crno-belima će biti potrebniji brži igrači u tranziciji i to mesto u prvih 11 trebalo bi da pripadne nekom drugom.

Sumi preostaje da bude "džoker", kao što je to bio u "večitom" derbiju, kada je ulaskom sa klupe rešio meč protiv Crvene zvezde na maestralan način.

Izvor: MN PRESS

Pa da krenemo redom, od golmana.

Vladimir Stojković će ponovo biti na golu, kao i svaki put u Ligi Evrope ove sezone i tu nema mnogo dileme.

Slično je i sa poslednjom linijom, koja će biti manje-više standardna četvorka. Aleksandar Miljković će biti na desnom beku, Slobodan Urošević na suprotnoj strani, dok bi u tim trebalo da se vrati Maki Banjak.

Stanojević je već izjavio da se on oporavio i da je spreman, pa bi novi igrač Partizana trebalo da zaigra na mestu štopera u paru sa Urošem Vitasom.

Stanojević priželjkuje Brisel, ne Genk

Trener Partizana je crno-bele vodio protiv dva belgijska tima u prvom mandatu u Humskoj. Svi još pamte 2010. i Brisel, kada je posle penala bio savladan Anderleht na poslednjem stepeniku ka Ligi šampiona. Godinu dana kasnije, Genk je bio bolji 2:1, pa je 1:1 u revanšu bilo nedovoljno za Partizan.

Sve je jasno - Natho, a ne Šćekić

Što se tiče centralnog dela terena, postojale su indicije da bi trener crno-belih mogao da se opredeli za visokog i defanzivnije orijentisanog Aleksandra Šćekića u prvih 11, ali na tom delu terena ipak treba očekivati standardne Sašu Zdjelara i Bibarsa Natha. Sumnje za tako nešto naročito su "podgrejane" posle Stanojevićevih reči dan pre utakmice.

''Šćekić je specifičan igrač i donosi čvrstinu. Bio je bolestan, imao je temperaturu i ne znam koliko je spreman za meč'', zabrinuo je navijače trener crno-belih.

Kako Sume neće biti na terenu, tto bi onda trebalo da otvori prostor za fluidnu napadačku četvorku, sa Lazarom Markovićem kao nominalnom "desetkom".

Bivši fudbaler Liverpula jedan je od onih koji uživaju poverenje u Stanojevića i baš on bi mogao da "operiše" u prostoru iza napadača, ali sa velikom slobodom za kretnje u različitim pravcima. Prethodnih nedelja smo viđali da Marković voli da se "spusti" po loptu u vezni red, ali i da traži prostor između linija gde god se on stvori.

Na bokovima se očekuju Takuma Asano i Filip Stevanović. Japanac je bio u odličnoj formi na startu sezone, a ni on ni mladi golobradi Stevanović protiv Sfintula u Moldaviji nisu uživali prostor koji bi protiv Šarlroe mogao da se "otvori".

Upravo to će svojim fizičkim predsipozicijama pokušati da iskoriste, uz Stevanovićevu poletnost i igru "jedan na jedan" pri ulascima sa krila u sredinu.

Potreban je "onaj" Umar Sadik

Izvor: MN PRESS

Umar Sadik se oporavio nakon povrede zbog koje je morao da napusti meč protiv Sfintula, pauzirao je i protiv Zlatibora i sada je spreman da povede napad crno-belih.

Njegova forma je bila u padu prethodnih sedmica, u Sfintulu je bio "sebičan do bola" kada je trebalo da sa više fokusa završava napade. Navijači Partizana će se uzdati da će se u četvrtak uveče na terenu u Belgiji pojaviti "onaj stari" Sadik, iz prethodne sezone.

Nigerijac je u grupnoj fazi Lige Evrope prošle godine četiri puta tresao protivničke mreže i njegovi golovi mogli bi da budu presudni u dobijanju prilike za novih šest mečeva tokom jeseni.

PARTIZAN (4-2-3-1): Vladimir Stojković - Aleksandar Miljković, Maki Banjak, Uroš Vitas, Slobodan Urošević - Bibars Natho, Saša Zdjelar - Takuma Asano, Lazar Marković, Filip Stevanović - Umar Sadik.

Uz Šćekića, jedini drugi igrač koji nije 100% spreman je Aleksandar Lutovac, koji je u Belgiju otputovao sa temperaturom. Svi ostali su spremni da naprave promenu ulaskom u igru u drugom poluvremenu.

Tada će svi gledati u Sejdubu Sumu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC