• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda (konačno) ima napadača: Falćineli, povedi u Evropu!

Autor Dušan Ninković

Nije stigao u idealnom trenutku, ali mu za prilagođavanje nije bilo potrebno previše vremena.

 Zvezda (konačno) ima napadača: Falćineli, povedi u Evropu! Izvor: MN PRESS

Tri gola za celu prethodnu sezonu? Pa, šta će on Zvezdi?

Često su se mogla čuti ova pitanja kada je Dijego Falćineli dolazio u Beograd. Igrač Bolonje, koji je na pozajmici nastupao za Peruđu, nije bio naročito efikasan u Seriji B. A trebalo je da u Srbiju donese evropsku jesen.

Možda će vas zanimati

I još uvek ima šansu da to uradi. Njegovi golovi u Jermeniji mogli bi da plasiraju crveno-bele u grupnu fazu Lige Evrope, a njegovi pogoci u Superligi dali su nadu navijačima da je on sposoban za to.

Posle ko zna koliko vremena, napadač Crvene zvezde ima punu podršku njenih navijača.

Možda čak i prvi put nakon Ričmonda Boaćija, u onom prvom mandatu, kada je pod komandom Vladana Milojevića izgledao kao da je svetska klasa.

Iako je promašio penal na Kipru, a Zvezda kasnije ispala iz kvalifikacija za Ligu šampiona, Dijegu Falćineliju to nije zamereno. Umesto kritika, publika je shvatila da je on tu tek nekoliko dana i da ne može da pruži više od onoga što je dao. Ali, kako se bliži četvrtak, očekivanja se menjaju.

Debitovao je na Banovom brdu, zaigrao je na Kipru, a bio dvostruki strelac protiv Voždovca. Tresao je mrežu i u Lučanima, pa se sa tri gola u prve četiri utakmice ustalio u startnoj postavi.

Njegove kretnje, rad za ekipu, prilagođavanje Stankovićevom sistemu i sve ostalo su mu ''kupili kredit'' kod inače zahtevne publike, pa se tako Zvezdini navijači uzdaju u svog startnog napadača.

U odsustvu Boaćija, zbog povrede Pavkova, odlaska Tomanea i tek povremenih uloga centarfora za Vukanovića i Bena, Falćineli je postao udarna igla crveno-belih. to više niko ne dovodi u pitanje.

Zvezda je sa njim u timu dobila ekstra kvalitet, a on bi, eventualnim pogotkom u Jermeniji mogao da postane heroj.

Danas se mogu čuti samo pohvale na račun Italijana koji je publiku kupio zalaganjem, ali i golovima. Istina, verovatno u tome ima malo i protekcije jer su u njegovom transferu učestvovali Stanković i Mihajlović, dve klupske legende crveno-belih, ali ukoliko opravda poverenje izgrađeno na takvim osnovama, njegov boravak u beogradu bi mogao da bude dug.

dok je za Kipar bio nespreman i neuigran, pred gostovanje Ararat-Jermeniji je situacija mnogo bolja. Sada će sasvim sigurno dobiti ulogu startera, a nakon tri gola i četiri utakmice već zna šta može da očekuje od saigrača. To će biti veoma bitno u najbitnijem meču njegove karijere, ako ne ukupno, onda sigurno u dresu Crvene zvezde.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC