• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najvažnija utakmica "zmajeva" u novijoj istoriji: BiH je favorit i od toga ne bježi! (ANKETA)

Autor mondo.ba

Fudbaleri Bosne i Hercegovine od 20.45 časova u Sarajevu dočekuju Sjevernu Irsku u polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

 BiH - Sjeverna Irska, anketa Izvor: FSBiH

Poslije skoro godinu dana "zmajevi" su porazom od Grčke izgubili šansu da izbore plasman na EURO 2020, ali su trijumfom u prošlogodišnjoj Ligi nacija stekli pravo da se bore da na "mala vrata" ipak nastupe na kontinentalnoj smotri, prvi put u istoriji.

Možda će vas zanimati

Zbog pandemije korona virusa, šampionat Evrope je prolongiran za naredno ljeto, baš kao što su i mečevi baraža trebali biti odigrani u martu kada je i imenovan novi selektor BiH Dušan Bajević.

Iskusni stručnjak iz Mostara je sjedeći na klupi "zmajeva" debitovao remijem protiv Italije u Firenci (1:1), da bi potom Poljaci osvojili sva tri boda na zeničkom "Bilinom polju" (1:2), ali ipak večerašnji duel na "Grbavici" je onaj najvažniji, vjerovatno među deset najbitnijih u istoriji.

Iz najave sa zvanične konferencije za štampu Bajevića, dalo se zaključiti da je svjestan snage "zmajeva", rekavši da je prednost BiH "suvi kvalitet" i da se možemo nadati najboljem.

Iako nije bio posebno rječit, već želi da umjesto njega govore djela, može se mirne duše reći da je BiH favorit u predstojećem meču jer je u posljednja dva međusobna dvoboja pobijedila Sjeverne Irce, igra na domaćem terenu "Grbavice" i to pred 1.800 domaćih prijatelja i sponzora FS BiH, a to uostalom sugerišu i svjetske kladionice.

To ne znači naravno da će biti lako pobijediti borbenu ekipu Iana Barakloa, čiji je napadač Konor Vašington podsjetio tamošnju javnost na debakl u Belfastu od Norveške (1:5), što je "našpanovalo" tim da se osjeća kao "ranjena zvijer", a takav je najopasniji.

Španski arbitar Antonio Mateu Lahoz će dijeliti pravdu na "Grbavici", nadamo se pošteno i ni po babu ni po stričevima i da će "zmajevi" na kraju osigurati finale protiv pobjednika utakmice između Slovačke i Republike Irske.

Utakmica se igra večeras od 20.45, a direktan prenos je na televiziji Nova BH.

Vjerovatni sastav BiH: Šehić, Saničanin, Kolašinac, Cipetić, Ahmedhodžić, Hadžiahmetović, Cimirot, Višća, Krunić, Gojak i Džeko.

Anketa

Kako će se završiti večerašnja utakmica između BiH i Sjeverne Irske?

  • Pobjeda BiH

    87.5% (7)

  • Trijumf Sjeverne Irske

    12.5% (1)

  • Neriješeno

    0% (0)

Kako će se završiti večerašnja utakmica između BiH i Sjeverne Irske?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC