• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda otvara mesto za nove strance: Trojica odlaze na zimu, jedan na leto?

Autor Milutin Vujičić

Zvezda ne mora da brine, većina igrača je "zaključana" na duže staze, a odlasci onih kojima ističu ugovori otvaraju mogućnost da se na tržištu pronađu kvalitetni stranci.

 FK-Crvena-zvezda-ugovori-isticu-Sanogo-Boaci-i-Hajdin-da-li-odlaze-Milunovic-i-Vukanovic Izvor: MN PRESS, Nikola Mitić/FK Crvena zvezda/Facebook

Prelazni rok u Srbiji završen je 5. oktobra i bio je neuobičajeno "tih" za Crvenu zvezdu.

U klub je stiglo tek pet pojačanja (Kanga, Katai, Spiridonović, Falćineli i Marković), samo za "Spidija" je plaćeno obeštećenje i to od 250 hiljada evra, dok je daleko veći broj fudbalera napustio Ljutice Bogdana ovog leta.

Otišao je praktično čitav tim, moguće je da do 6. novembra ode i El Fardu Ben u Saudijsku Arabiju, a već polako se na "Marakani" pravi plan za naredni prelazni rok.

Možda će vas zanimati

Prvo je potrebno početi od trojice igrača kojima ugovor ističe poslednjim danom kalendarske godine.

Tako će od 1. januara slobodni biti Stefan Hajdin, Seku Sanogo i Ričmond Boaći. Zvezda ne računa na levog beka iako je bilo spekulacija da će mu ponuditi novi ugovor, dok je situacija sa strancima nešto neizvesnija.

Sanogo je stigao prošle zime na jednogodišnju pozajmicu iz Al Itihada, a trebalo bi da se vrati u saudijski klub pošto je verovatno preskup za Crvenu zvezdu.

Defanzivni vezista iz Obale Slonovače ima "jak" ugovor u Džedi, na još dve godine, a uprkos tome što postoji i opcija otkupa - malo je verovatno da će je Zvezda iskoristiti. Iako je Sanogo odigrao dobro tokom jeseni, njegove godine (31), cena i povrede su demotivisale crveno-bele.

Ugovor ističe i Ričmondu Boaćiju, koji je ponovo povređen, a Zvezda nije uspela da ga proda tokom letnjeg prelaznog roka.

Izvor: MN PRESS

U njegovom ugovoru postoji opcija i aktiviranja saradnje na još godinu dana, ali u tom slučaju bi Zvezda morala da plati ogroman novac. Najveći deo Boaćijeve plate je u prethodnom periodu plaćao Đangsu i to su sredstva koja crveno-beli jednostavno ne mogu da izdvoje.

Sve ovo znači da bi odlaskom Boaćija i Sanoga, uz najavljeni Bena, Zvezdi bio otvoren prostor da na zimu dovede strance, pošto srpski pasoš nemaju samo Kanga i Falćineli.

Dobro je poznato da je u protokolu za Superligu dozvoljeno imati do četiri stranca, Zvezda ih je uvek imala više i zbog toga je rotirala, a odlazak pomenutih igrača ostavlja mogućnost sportskom sektoru da angažuje nove strance na deficitarnim pozicijama.

Po pravilu oni su skuplji, a trebalo bi da donesu i mnogo veći kvalitet, a videćemo da li će se Zvezda onda pojačati na zadnjem veznom, štoperu, napadaču ili možda čak levom beku?

Izvor: MN PRESS

Zvezda je "blindirala" većinu ostalih fudbalera na duže staze, a na leto će morati da se pozabave ugovorima Nemanje Milunovića i pozajmljenog Dijega Falćinelija.

Srpski štoper ima 31 godinu i pitanje je da li će Zvezda odlučiti da ga zadrži, posebno ako dobije dobru ponudu na zimu, dok Italijanu u to vreme ističe pozajmica iz Bolonje. U ugovor je ubačena klauzula da šampion Srbije može da ga otkupi za milion evra, a ukoliko Falćineli nastavi da igra ovako - nema sumnje da će biti aktivirana.

U decembru 2021. godine ugovor ističe Aleksi Vukanoviću, dok svi ostali igrači imaju ugovor do leta 2022. ili 2023. godine, pa nisu prioritet za produžetak saradnje.

Zvezda je stoga u dobroj pregovaračkoj poziciji i može mirnije da dočeka naredno leto.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC