• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da izađemo na teren i damo sve od sebe": Bajević vjeruje u pozitivan rezultat protiv Poljske

Autor mondo.ba

"Imamo obavezu da pružimo maksimum u Ligi nacija"

 Liga nacija Poljska BiH Bajević Šehić najava Izvor: FENA/FS BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati posljednju, treću u oktobarskom ciklusu utakmica.

Prvo je upisan nesrećan poraz od Sjeverne Irske u polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, potom zabilježen remi sa Holandijom, dok će sutra uveče "zmajevi" u okviru četvrtog kola gostovati Poljskoj, od koje su u drugom kolu poraženi na Bilinom polju rezultatom 1:2.

Možda će vas zanimati

Povodom predstojeće utakmice, večeras je na stadionu u Vroclavu održana redovna konferencija za novinare, na kojoj su se predstavnicima medija obratili selektor BiH Dušan Bajević i golman Ibrahim Šehić.

"Pored toga što smo razočarani što nismo napravili uspjeh u baražu, imamo obavezu da do kraja takmičenja u Ligi nacija da damo sve od sebe i da ostanemo u Ligi A. Što se tiče Levandovskog on je sigurno jedan od najboljih igrača u Evropi i može da nam napravi mnogo problema, međutim mi ćemo pokušati da igramo našu igru koja bi mogla da nam donese pobjedu. S druge strane, i Poljska ima iste ambicije kao i mi, a za nas problem može da bude kiša. Moji igrači su u posljednje dvije utakmice igrali veoma požrtvovano i dali sve od sebe. Sutra očekujem da odigramo dobru utakmicu, ali biće teško jer je i protivnik kvalitetan. Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, ima kvalitet i mi moramo u to da se pouzdamo. Uz dužno poštovanje prema protivniku, mi ćemo pokušati ono što moramo da pokušamo, a to je da izađemo na teren i damo sve od sebe, a koji će rezultat na kraju biti, vidjećemo", rekao je Bajević "sedmoj sili".

Ibrahim Šehić takođe ističe da ekipa mora maksimalno ozbiljno da pristupi utakmicama u UEFA Ligi nacija:

"Svi smo razočarani jer nismo uspjeli da se plasiramo u finale baraža za evropsko prvenstvo. Bili smo emocionalno prazni i bilo je teško da se ekipa podigne. Međutim, smogli smo snage. Održali smo nekoliko sastanaka, bodrili jedni druge, dogovorili smo se da probamo da skupimo što više bodova u Ligi nacija i da ostanemo u ligi A."

Šta Šehić misli o napadaču Robertu Levandovskom?

"Naravno da je on najbolji igrač Poljske i možda najbolji napadač na svijetu. Sigurno da će biti zanimljivo igrati protiv njega. U prvom susretu nije igrao, kao ni Miralem Pjanić kod nas. Sigurno da nas očekuje zanimljiv duel sutra, nadam se da ćemo pružiti dobru utakmicu i da će publika uživati."

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC