• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Asistent kod pobjedonosnog gola Radnika protiv Borca: "Svi su nas otpisali, malo ko je vjerovao, ali tad smo najjači!"

Autor mondo.ba

Iako nije igrao na prirodnoj poziciji, Nedim Mekić je pružio odličnu partiju

 Radnik Borac Nedim Mekić svi su nas otpisali ali tad smo najjači Izvor: Promo/FK Radnik Bijeljina

Bijeljinski Radnik bio je, u meču sa Borcem, oslabljen, između ostalog, neigranjem kapitena Velibora Đurića, koji se nalazi u Sarajevu, na seminaru za sticanje UEFA Pro trenerske licence.

Na klupi su ostali mladi reprezentativac BiH Vladimir Bradonjić, koji je tri dana prije utakmice sa Banjalučanima igrao za "zmajiće" protiv Njemačke u Firtu, napadač Mahir Karić, te centralni bek Ivan Šubert.

Možda će vas zanimati

Meč je u vrhu napada počeo debitant u dresu Radnika Milan Vušurović (koji je, na kraju, i odlučio meč), kojem to i nije prirodna pozicija, baš kao ni Nedimu Mekiću, koji je igrao odmah iza njega. Ipak, i pored svih rokada u timu Radnik uspio da trijumfuje i dođe do druge ovosezonske pobjede, ali i do daha pred seriju teških mečeva do kraja polusezone.

"Malo ko je vjerovao da mi možemo nešto uraditi u ovom susretu. Skoro svi su nas otpisali, ali onda smo najjači. Samo smo mi, igrači i stručni štab, vjerovali u povoljan rezultat. Zatvorili smo Borac, nismo im dozvolili njihovu igru, tražili svoju priliku, dočekali je i iskoristili. Neki će reći da je Borac igrao loše. Ne, igrao je onako koliko smo mu mi dozvolili. Dosta smo trčali, pokrivali teren, nadopunjavali jedan drugog, što je dalo rezultat. Ovo nas neće ponijeti, tri boda iz ovog meča moramo potvrditi u susretu protiv Slobode i pokazati da ova generacija zna da igra fudbal", rekao je Mekić, inače asistent kod pobjedonosnog gola.

Ipak, prije domaćeg meča sa Slobodom, izabranike Slavka Petrovića očekuje utakmica osmine finala Kupa BiH protiv još jednog premijerligaša, Tuzla sitija, koji je sinoć ostao bez trenera, pošto je Zlatan Nalić, poslije debakla u meču sa Zrinjskim, odlučio da podnese ostavku.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC