• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjskom nedostajala realizacija: Ne ide bez Bilbije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bez najboljeg igrača i strijelca, Zrinjski nije mogao do gola na "Grbavici".

 Mario Ivanković Zrinjskom nedostajala realizacija: Ne ide bez Nemanje Bilbije Željezničar 1:0 Izvor: Facebook/ HŠKZrinjski

Neigranje Nemanje Bilbija silno je oslabilo Zrinjski na gostovanju na "Grbavici".

Imali su Mostarci svoje prilike u duelu sa Željezničarom (0:1), ali nisu uspjeli da ih realizuuju, pa su domaći stigli do minimalnog slavlja u zaostalom meču šestog kola m:tel Premijer lige BiH.

Možda će vas zanimati

"Nemam šta prigovoriti momcima. Bez obzira na sve probleme koje imamo i mi i Željezničar, mislim da smo mi bili više oslabljeni neigranjem Nemanje Bilbije, koji je naš najbolji strijelac i igrač. I to se danas vidjelo, nedostajala nam je realizacija", svjestan je Mario Ivanković uzroka poraza.

Bilbija na "Grbavici" nije igrao zbog povrede koljena.

Trener "plemića", koji na mjestu šefa stručnog štaba i dalje mijenja Mladena Žižovića, koji se oporavlja od korona virusa, istakao je da su znali odakle prijeti najveća opasnost. Međutim. odbrana Zrinjskog ipak je u 71. minutu "zaboravila" na defanzivca domaćih Franu Ikića, koji je postigao jedini gol na meču i riješio pitanje pobjednika.

"Cijelu sedmicu smo upozoravali na prekide Željezničara, kako kornere, tako i direktne prekide i sa strane, vježbali smo i opet primimo taj gol, po meni, iz jednog izmišljenog faula. Ali, šta je, tu je. Na nama je da se saberemo, da čestitamo Želji što je bio srećniji i spretniji, da se skupimo za subotu i u derbiju napokon pokažemo svoje pravo lice", izjavio je Ivanković za TV Arena Sport.

Uz utakmicu manje, Zrinjski je ostao na skromnom sedmom mjestu, sa čak 13 bodova manje od Sarajeva i ne samo da je sve dalje od borbe za šampionsku titulu, nego su mjesta koja vode u Evropu sve dalje.

Priliku da popravi bodovni saldo imaće za vikend, kada u gradskom derbiju dočekuje Velež na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC