• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA liga - konačno dobre vijesti: Klubovi rješavaju sva sporna pitanja, Bokan priprema Skupštinu!

Autor Dragan Šutvić

Djeluje da su se klubovi dogovorili.

 aba-liga-saopstenje-dogovor-klubova-partizan-zvezda-buducnost-dragan-bokan-predsjednik-skupstine Izvor: MN PRESS

Poslije skoro pola godine napetosti, tenzije, saopštenja i sporova, ABA liga poslala je optimističnu poruku u večeras objavljenom saopštenju.

Prema poruci "sa Jadrana", klubovi su usvojili način na koji će riješiti sve sporove, a pretpostavka da se pod tim misli i na Partizanovo nepristajanje da potpiše prenos vlasničkih prava na FMP. Crno-bijeli nisu pristajali da ligom predsjedava predstavnik FMP-a Zoran Tošković, a klub iz Železnika je u srijedu izglasao Đorđa Avramovića za novog predsjednika, pa djeluje da je nakon toga riješen taj dio nesporazuma.

Možda će vas zanimati

ABA liga je saopštila da će naredna sjednica skupštine biti održana 15. decembra, da će do tada Skupštinom Društva predsjedavati Dragan Bokan i da će na toj sednici biti samo jedna tačka dnevnog reda - transformacija ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Na taj način mogle bi bar do daljeg da budu otklonjene sve nesuglasice, a "jadranska" sezona bi dalje tekla bez trzavica.

Pročitajte saopštenje.

"Na izuzetno konstruktivnom sastanku, klubovi ABA lige jednoglasno su usvojili platformu za sve korake koji će osigurati stabilnost i dalji napredak ABA lige.

U najkraćem mogućem roku, odnosno već u toku sutrašnjeg dana (20.11.2020), klubovi ABA liga će riješiti sva sporna pitanja vezana za vlasničku strukturu i otvaranja poslovnog računa u banci u Zagrebu.

Istovremeno, klubovi su jednoglasno odlučili da formiraju pravni tim čiji zadatak će biti priprema svih neophodnih dokumenata i koraka koje je potrebno preduzeti za transformaciju ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Po jednoglasnoj odluci klubova, Skupštinom Društva do sljedeće skupštine će predsedavati Dragan Bokan koji će u koordinaciji sa pravnim timom u sastavu g. Mihovil Granić, g. Vanja Mugoša, g. Tomislav Šunjka i g. Ilija Dražić pripremiti Skupštinu ABA lige j.t.d. koja će biti održana najkasnije do 15.12.2020. godine sa jednom tačkom dnevnog reda – transformacija ABA lige iz javnog trgovačkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Na kraju, svi klubovi ABA lige su pokazali čvrsto uvjerenje da će svi usaglašeni i dogovoreni koraci biti sprovedeni i da će se tako osigurati stabilnost i unapređenje svih takmičenja pod okriljem ABA lige".

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC