• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deni zbog vojske nije odabrao Srbiju: Izraelci ga stavili pred izbor - naš dres ili tri godine vojnog roka!

Autor Dragan Šutvić

Avdijin otac, bivši kapiten Crvene zvezde, objasnio je kako je njegov sin definitivno "prelomio" da nastupa za reprezentaciju Izraela.

 Košarka zašto je Deni Avdija izabrao Izrael a ne Srbiju Izvor: MN PRESS

Veliki izraelsko-srpski talenat Deni Avdija oduševio je mnoge u Srbiji prošle noći. Osim što je rekao da je njegov otac Zufer Avdija, čuveni kapiten Zvezde, rođen na "Kosovu, u Srbiji", on je na reveru nosio dvije zastave - izraelsku i srpsku.

S obzirom na to da Deni (2001. godište) ima i srpski pasoš, mnogi se pitaju zašto deveti "pik" i novi igrač Vašingotona ne igra za "orlove".

Možda će vas zanimati

Odgovor je u intervjuu "Sport klubu" dao njegov otac početkom prošle godine, objasnivši da je bio u kontaktu sa Košarkaškim savezom Srbije i tadašnjim selektorom Aleksandrom Sašom Đorđevićem, ali...

"Deni u avgustu treba da bude regrutovan u izraelsku vojsku. To je bio problem jer on ima i srpsko državljanstvo. Da je odlučio da igra za našu reprezentaciju, a pričao sam o tome sa Saletom Đorđevićem i ljudima iz saveza, ovdje bi imao problem sa vojskom koja traje tri godine jer ne bi dobio status vrhunskog sportiste. Bilo je priče da 2018. godine mora da odluči za koju reprezentaciju će da igra. Bio sam u kontaktu sa Saletom i savezom, međutim, da se opredijelio za Srbiju ne bi mogao da izađe iz zemlje tako lako i imao bi problem sa treninzima. Kao izraelski reprezentativac on dobija zvanje vrhunskog sportiste i bez problema može da napusti zemlju, ode u NBA ili negdje u Evropu. Kao vrhunski sportista ima velike olakšice. Razmišljali smo šta, kako i gdje i na kraju smo se iz već navedenih razloga odlučili za Izrael".

Avdija je rekao da je njegova želja naravno bila da igra Deni igra za Srbiju.

"Kao otac volio sam da igra za srpsku reprezentaciju jer bi imao veće šanse da zaigra na Olimpijskim igrama i da osvoji neku medalju. Međutim, ovdke je rastao, ovdke se rodio i smatra da će mu biti bolje da igra za Izrael."

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC