• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija - Zvezda prvi put ima više pobeda od Partizana: Uspešniji su od crno-belih na Jadranu posle 16 godina!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Veliki preokret u poslednjih nekoliko godina.

 Istorija - Zvezda prvi put ima više pobeda od Partizana: Uspešniji su od crno-belih na Jadranu posle Izvor: MN Press arhiva

Dramatično je bilo protekle večeri u hali "Ranko Žeravica", ali je na kraju Crvena zvezda slavila u prvom ovogodišnjem "večitom" derbiju uz dosta sreće 86:85.

Istina, vodili su skoro tokom čitavog meča izabranici trenera Saše Obradovića, ali su pošteno morali da se "oznoje" da bi upisali trijumf, posebno jer je Kodi Miler-Mekintajer u poslednjim sekundama meča imao šut za pobedu - koji je ostao samo na obruču.

Možda će vas zanimati

Da je kojim slučajem odlučio da asistira, šut za tri poena čekali su u suprotnim uglovima Pejdž i Gordić, možda bi Partizan i odneo pobedu - i ne bi bila ispisana nova istorija "večitih" derbija.

Naime, pošto je ovo bio 43. duel Crvene zvezde i Partizana na Jadranu - prvi put se desilo da su crveno-beli poveli u međusobnom skoru. Sada je zbirni rezultat 22:21 za Crvenu zvezdu, ako gledamo samo utakmice na Jadranu, pošto je rivalstvo inače mnogo duže...

Prvi duel u regionalnoj ligi odigran je u oktobru 2004. godine i slavio je Partizan 95:81, pa otom je Zvezda izjednačila pobedom u "regularnom" delu sezone 95:86.

Iste sezone su crno-beli slavili u polufinalu F4 (87:85) i potom u finalu izgubili od Hemofarma.

Detalj sa prvog abaligaškog derbija Zvezde i Partizana.
Izvor: MN PRESS

Od tada je Partizan bio dosta bolji, u jednom trenutku je vodio i 14:4 u međusobnim duelima, ali je Zvezda to nadoknadila u prethodnih nekoliko sezona. Dva puta je stizala rezultat u ukupnom skoru u poslednjih godinu dana, Partizan bi potom vratio prednost, ali sada je Zvezda povela.

Tako je u poslednjih deset duela na Jadranu čak osam puta pobedila Crvena zvezda, a najubedljivije pobede u derbijima su 99:68 za Partizan, odnosno 92:77 za Zvezdu.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC