• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA da plati Draganovu povredu: Španci traže odštetu za godinu i po odsustva Gagija Milosavljevića

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Španci pišu da je Unikaha podnela zvaničan zahtev

 dragan-milosavljevic-povreda-unikaha-fiba-obestecenje Izvor: MN PRESS

Katastrofalna 2020. godina bila je teška za sve, a za srpskog reprezentativca Dragana Milosavljevića i 2019. je bila veoma komplikovana, jer je tokom leta doživeo jako tešku povredu kolena.

Nažalost, ne prvi put, srpski as morao je na operaciju, a potom i na dugačak oporavak, koji polako privodi kraju i razmišlja o aktivnom učešću u treninzima svog kluba, Unikahe.

Španci su strpljivo čekali i dočekali Milosavljevićev oporavak, a prema pisanju portala "Diario Sur" sada traže od FIBA da im nadoknadi štetu, jer se bivši as Partizana povredio u dresu reprezentacije na pripremnom turniru u Atini, Akropolis kup.

Godinu i po nakon toga, Unikaha zahteva da FIBA uplati novac kao nadoknadu za tako dugo odsustvo svog važnog igrača, koji je neposredno pre povređivanja potpisao novi, dvogodišnji ugovor.

"Ipak, to neće biti tako, jer je Međunarodna košarkaška asocijacija (FIBA) ustanovila određenu formulu u svojim pravilima, pa osiguranje igrača ne pokriva kompletnu platu i to jasno ide na štetu klubova", objasnili su španski novinari.

Zbog Milosavljevićeve povrede Unikaha bila je prinuđena na dodatni trošak, jer mu je dovela zamenu Aksela Tupana i tako plaćaja dvojicu igrača.

Prema trenutnim pravilima, klub je dužan da plaća platu igrača u takozvanom "grejs period", koji traje 21 dan od povrede i to se ne računa u period na koji se može žaliti. Taj rok je u Gagijevom slučaju istekao 21. septembra 2019.

Nakon toga, igračeva plata deli se sa brojem 365, da bi se ustanovila njegova dnevna primanja, a ako je Milosavljević odsustvovao 16 meseci, to je oko 480 dana i to mora biti pomnoženo sa njegovim dnevnim primanjima.

Od totalnog broja dana koliko je bio povređen oduzima se "grejs period" od 21 dana, a rezultat je značajan iznos koji će FIBA morati da uplati Unikahi.

Ono što svakako Milosavljevićev slučaj čini posebnim je to što se lečio u vreme pandemije korone, zbog koje je jasno da nije mogao da dobije neophodan tretman kakav bi imao da se čitav svet ne bori protiv kovida.

Mimo ovih finansijsko-pravnih stvari, za sve ljubitelje košarke je svakako najbitnija informacija da se Milosavljević oporavlja da i u Malagi razmatraju kada bi mogao da se pridruži ostatku tima na treninzima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC