• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Patike u čast Jugoplastike stigle u Srbiju: Košarkaška legenda dobila rijedak primjerak!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Izgledaju toliko dobro da je šteta što će ih biti samo 150!

 BOžidar Maljković dobio patike Jugoplastika Izvor: Promo/PREvent/Ivica Veselinov

Svjetska sportska javnost nedavno je oduševljena idejom kompanije „Adidas“ da napravi patike koje će proslavljati nepogrešivu kulturu Balkana i koje će biti inspirisane košarkaškim klubom Jugoplastika, koji je dominirao terenima nekadašnje Jugoslavije i Evrope.

Patike će biti napravljene u limitiranoj seriji od samo 150 pari, i samo će nekoliko odabranih sportskih legendi dobiti po par, a među njima je i tvorac najvećih uspjeha Jugoplastike, nekadašnji košarkaški trener Božidar Maljković, danas predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Možda će vas zanimati

Pod trenerskom palicom Božidara Maljkovića, Jugoplastika je osvojila dvije titule šampiona Evrope, tri prvenstva Jugoslavije i jedan Kup Jugoslavije. Predstavnici kompanije „Adidas“ danas su u prostorijama Olimpijskog komiteta Srbije svečano uručili Božidaru Maljkoviću jedan par trenutno najpopularnijih patika na svijetu.

Emotivna scena zabilježena je i kamerom, te će se naći u dokumentarcu o Jugoplastici koji kompanija "Adidas" uskoro planira da emituje. Maljković je nakon dobijanja patika zahvalio kompaniji "Adidas“ i izjavio da mu je ukazana velika čast.

''Ako smijem da se našalim na početku, rekao bih jednu krilaticu koja se dokazala u istoriji: 'Kad protekcija vlada, većina strada'. Izuzetno sam počastvovan što imam privilegiju da u rukama držim nešto što slavi istoriju naše košarke i Jugoplastike, ali mi je iskreno žao jer patike nisu dobili još neki ljudi koji su ugradili sebe u uspjehe kluba. Neki nažalost više nisu sa nama, ali ih ne zaboravljamo. Ove patike imaće specijalno mjesto u mojoj trofejnoj sobi i hvala još jednom kompaniji "Adidas" što su me obradovali sjajnim poklonom i hvala što se ne zaboravljaju uspjesi Jugoplastike"', naveo je Maljković.

Pored Maljkovića, izuzetnu čast da dobiju jedan par patika imaće i legende kluba iz Splita, Toni Kukoč i Dino Rađa, kao i svjetske zvijezde Pol Pogba (Mančester junajted), Serž Gnabri (Bajern), odnosno košarkaši Džejms Harden (Hjuston), Demijan Lilard (Portland) i Bojan Bogdanović (Juta).

Prije nekoliko nedelja pojavio se i spot koji promoviše patike posvećene klubu iz Splita, a na njega je reagovao jedan od bivših igrača tog kluba.

(MONDO/PREvent)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC