• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Igosi" u nedjelju dočekuju Zadrane: "Ponoviti energiju sa meča sa FMP-om!"

Autor Dragan Šutvić

"Kroz dobru odbranu možemo da svedemo protivnika na 70 poena. Tu vidim priliku da dođemo do pobjede protiv Zadra", rekao je trener Igokee Dragan Bajić u najavi utakmice

 ABA liga 2020 2021 10. kolo Igokea Zadar najava Izvor: FIBA Champions League

Košarkaši Igokee odlično su startovali u novoj sezoni ABA lige.

Izabranici Dragana Bajića upisali su, u dosadašnjem toku sezone, šest pobjeda i dva poraza, a prvu narednu priliku da, eventualno, dodatno poprave učinak imaće u nedjelju, kada će u dvorani u Laktašima, sa početkom u 17 časova, ugostiti ekipu Zadra.

Možda će vas zanimati

Za razliku od šampiona BiH, koji je u ovomn trenutku u vrhu tabele, Zadrani su "zakovani" za dno tabele, uz jedan trijumf na šest mečeva, ali...

"Ono što sam igračima naglasio je da je opuštanje zabranjena riječ i da ćemo bilo šta lako ostvariti u nedjelju. Dobro se pokazalo u sadašnjem dijelu ABA lige da svako svakoga može da pobijedi i da nema lakih utakmica i lakih protivnika. Ekipa Zadra nije ostvarila neki dobar rezultat na otvaranju ABA lige, međutim to je kvalitetan tim koji je dobro posložen i ima dosta dobrih igrača. Većinu rostera čine im prošlogodišnji igrači, doveli su 3 kvalitetna stranca i sigurno će se predstaviti ozbiljno u nedjelju. Zadar će tražiti svoju šansu za pobjedu u Laktašima, a ono što ću ja tražiti, kroz samu pripremu utakmice, jeste da se ta energija koja je bila protiv FMP-a većim dijelom utakmice prenese i na utakmicu sa Zadrom. Što se tiče koncentracije i zadataka, treba ih maksimalno ispoštujemo, da svedemo greške na što manji nivo i da budemo odgovorni u odbrani u igri 1 na 1. Napad je pokazao da možemo protiv svih ekipa da postignemo veliki broj poena, a kroz dobru odbranu možemo da svedemo protivnika na 70 poena. Tu vidim priliku da dođemo do pobjede protiv Zadra. Naš problem je neigranje Dalibora Ilića, igrača koji nam puno znači u našoj igri, našoj rotaciji, pogotovo taj njegov skakački kvalitet i te neke stvari koje je obavljao iz drugog plana", rekao je trener Igokee Dragan Bajić u najavi utakmice.

Da tabela trenutno ne oslikava kvalitet Zadra, ističe i prvotimac Igokee Stefan Pot.

"Iako tabela pokazuje da su oni u lošoj formi, sigurno je da će ovdje da dođu maksimalno motivisani da pokušaju da pobijede. Mi, pošto se nalazimo u dobrom ritmu, želimo da nastavimo u tom pravcu i da odigramo maksimalno fokusirani još jednu dobru utakmicu. To moramo da pokažemo i na treningu nadam se da ćemo u nedjelju da ostvarimo pobjedu i tako nastavimo niz koji smo počeli", jasan je Pot.

ABA LIGA – 10. kolo

Split – Krka (20.00)

Subota:

FMP – Crvena zvezda (12.00)

Partizan – Mega (19.00)

Nedjelja:

Igokea – Zadar (17.00)

Budućnost – Mornar (19.00)

Cedevita Olimpija – Cibona (21.00)

Borac (Čačak) – Koper Primorska 20:0 (službeni rezultat)

TABELA: Crvena zvezda 8-1, Mega 7-2, Mornar 7-1, Igokea 6-2, Partizan 4-5, Budućnost 6-0, Krka 3-6, Cibona 3-6, Split 3-6, Cedevita Olimpija 5-1, Borac 2-7, FMP 2-5, Koper Primorska 0-10, Zadar 1-5.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC