• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije zbogom NBA, već do viđenja: "Džanan Musa je sa 21 godinom više zaradio i uradio nego 95 odsto evropskih igrača"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski menadžer potvrdio je da se njegov poznati klijent vraća u Evropu iz NBA lige

 dzanan-musa-misko-raznatovic-otisao-nba-liga-vratio-se-u-evropu-zaradio-vise-nego-95-odsto-igraca Izvor: MN PRESS

Nekadašnji talenat Cedevite Džanan Musa (21 godina, 206 centimetara) završio je dvogodišnju NBA epizodu u Bruklin Netsima i vraća se u Evropu.

Njegov menadžer Miodrag Miško Ražnatović potvrdio je da se reprezentativac Bosne i Hercegovine vraća na Stari kontinent, ali nije precizirao u koji tim.

Možda će vas zanimati

"On će doletjeti u Evropu u narednih nekoliko dana, a ime njegovog novog kluba biće poznato veoma brzo", napisao je Ražnatović na svom Tviter nalogu.

Musa je u Bruklin Netsima proveo dvije sezone, prošle je odigrao 43 utakmice (10,8 minuta po meču), a ovog novembra je trejdovan u Detroit, koji ga je otpustio 21. decembra.

U Netsima je za dvije sezone zaradio 3,5 miliona dolara, u takmičarskoj 2020/21 imao je platu od dva miliona, koju mu je Detroit isplatio pri uručenju otkaza.

Pred njim je sada nova epizoda, a Ražnatović je u intervjuu za klix.ba izjavio da su pred perspektivnim bekom tek duge godine na visokom nivou.

Izvor: MN PRESS

Prvi čovjek agencije Beobasket rekao je da je zajedno sa Musom zaključio da za njegovu karijeru ne bi bilo dobro da ove sezone nastupa u razvojnoj "Dži" ligi, u kojoj se neće takmičiti čak 13 timova, pa su procijenili da perspektivni košarkaš put za povratak u NBA ipak potraži u Evropi.

"Prilikom izbora tima rukovodićemo se činjenicom da to bude najbolje mjesto odakle će se za pola godine ili godinu i po vratiti u NBA ligu. Da li će to biti evroligaški klub, teško je reći u ovom trenutku. Jednostavno nisu samo elementi jačine takmičenja odlučujući. Tu treba biti zadovoljno više komponenti kako bi se neka sredina nazvala optimalnom za njegov skok i povratak u NBA. Znaću da prepoznam kada se poajvi određena ponuda da li to mjesto daje realne šanse da se vrati u NBA ligi, gdje on zaslužuje da bude po svom talentu i radnoj etici".

Izvor: Instagram/dzananmusa

Ražnatović je čvrsto uvjeren da je pred Musom zapažena karijera.

"Ima samo 21 godinu i njegova draft godina praktično je trebala da bude tek ovog ljeta. A on je već draft odradio prije dvije godine i ima dvije NBA sezone u nogama. Apsolutno nema nikakvih razloga za paniku i komentare koje sam primjetio. Sve je u najboljem redu. On je sa 21 godinom postigao više od 95 posto igrača u Evropi u cijeloj karijeri i što se tiče uspjeha i finansija. Nemam dileme ni brigu oko njegove karijere. Vrlo brzo će se sve iskristalisati. I njemu sam rekao ukoliko se vrati za dvije godine u NBA ligu nije kasno, jer će imati 23-24 godine, pa će imati na raspolaganju još 10 godina za igranje u najjačoj ligi svijeta", zaključio je Ražnatović.

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC