• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapitenski! Lazić prvi u istoriji dobio ABA nagradu, pa poručio: I kad lopta neće u koš, to se podrazumeva!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi put u istoriji ABA lige dodelila se nagrada za najboljeg defanzivca i dobio ju je čovek koji je sinonim za odbranu u ovom takmičenju već punu deceniju.

 branko-lazic-aba-liga-najbolji-defanzivac-sezone Izvor: MN PRESS

Otkako je 2007. godine započeo seniorsku karijeru uvek je bio elitni defanzivac, a sa godinama je samo napredovao i nadograđivao svoju igru.

Možda će vas zanimati

Sada je Branko Lazić konačno i dobio nagradu za najboljeg defanzivca godine, pošto je završio kao prvi u glasanju za najboljeg u ABA ligi. 

Prvi put je ABA dodelila ovo individualno priznanje, a Lazić je u velikoj konkurenciji sa 14,4 odsto glasova dobio nagradu ispred centra Igokee Džekija Karmajkla sa 12,8 odsto glasova i krila Igokee Edina Atića sa 11,8 odsto. 

U sezoni koju je u tesnom finišu Crvena zvezda završila kao prva na tabeli sa 23 pobede i samo 3 poraza Lazić je prosečno beležio 5,5 poena, 1,8 skokova i 0,9 ukradenih lopti po meču. 

On je posebno istakao zadovoljstvo jer su za najbolje pojedince u sezoni glasali treneri i novinari.

"Ovo je priznanje za mene posebno jer su za mene glasali treneri i novinari . Međutim, iako je individualno, ovo je priznanje za celu ekipu i nagrada za sve što smo zajedno učinili tokom ove izuzetno teške sezone. Igrati odbranu je pitanje volje i velike želje za pobedom, a to se u Crvenoj zvezdi podrazumeva. Nekada možeš da odigraš utakmicu u kojoj lopta neće u koš ili ti ne ide, ali odbrana je nešto što se podrazumeva kad nosiš dres Crvene zvezde", naglasio je on. 

Dodeljene su i druge nagrade, pa je tako izabrana idealna petorka ABA lige, za najboljeg trenera je izabran Dragan Bajić iz Igokee, a MVP je Filip Petrušev iz Mege.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC