• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo ću ovo reći o Obradoviću - da sačuvam Zvezdu i njega kao legendu: Nebojša Čović o trenerima i licenci Evrolige!

Autor Milutin Vujičić

"Naš konačan cilj je da Crvena zvezda bude ravnopravna u smislu dobijanja dugogodišnje licence".

 nebojsa-covic-sasa-obradovic-licenca-evrolige Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prvi čovek KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović gostovao je u klupskom podkastu "Pick 'n' talk" u kome je govorio o svojim počecima u košarci, ali se osvrnuo i na aktuelne teme.

Možda će vas zanimati

Ispričao je da su razgovori o dolasku na Mali Kalemegdan počeli još 2001. godine, ali da je bila potrebna čitava decenija kako bi s to ostvarilo. Zvezda je tada bila u stečaju, a Čovićev plan bio je da klub finansijski očisti od svih zaostalih obaveza.

Odmah potom moralo je da se misli i na rezultate, pa je tako angažovan Svetislav Pešić, za koga Čović kaže da je možda i najbolji srpski trener.

"Nažalost, skroman je bio budžet pa nije mogla da se pravi ko zna kakva igračka kombinacija. Ono što je nasleđeno igrački od Crvene zvezde, to je bilo ništa. Ništa u smislu da smo imali četiri igrača koji su bili potpuno slobodni. To su bili Nikolić, Cvetković, Nedović i Sava Lešić. S tim što je Cvetković već imao predugovor za prelazak u FMP. Sve ostalo smo morali da nadogradimo. Cilj da nakon druge sezone krenemo u borbu za trofeje i da se organizaciono ojača Crvena zvezda i da se zauzme pozicija takva da imamo kontinuitet nastupa u Evroligi, ne bežeći od Evrokupa", kazao je Čović.

Predsednik kluba je rekao da su prvo učešće u Evrokupu izborili Pešić i on kod Đordija Bertomeua, a cilj je bio da postanu klub od poverenja.

NEBOJSA COVIC predsednik kosarkasa Crvene zvezde na press konferencija Mali Kalemegdan, Beograd 22.10.2019. godine Foto: Marko Metlas Kosarka, Crvena zvezda
Izvor: MN PRESS

"To možete da postignete radom i određenim rezultatima, kontaktima i akcijama. Direktno smo uspeli da dovedemo Fajnal For u Beograd. Naravno mi to ne bismo uspeli bez Grada Beograda i Republike Srbije, tadašnjeg gradonačelnika i sadašnjeg predsednika Srbije. Mislim da je to jedan od boljih Fajnal forova, a to su sve elementi izgradnje poverenja. Naš konačan cilj je da Crvena zvezda bude ravnopravna u smislu dobijanja dugogodišnje licence. Mislim da će se dogoditi određene transformacije, videli ste da se već razgovaralo o novom formatu Evrokupa. Da li će to otići na 18 ili 20 klubova, da li će to biti prva i druga liga Evrope, videćemo. Ne treba baš mnogo mudrosti da se zaključi da cela firma EKA putuje u tom pravcu. Nama je cilj da tu budemo trajno i suvlasnici i iskreno, zašto bismo to krili, radimo intenzivno na tome. Toga nema bez rada, navijača i dobre organizacije, a mislim da mi sve tri te stvari imamo", poručio je Čović.

Analizirao je učinak trenera koji su u njegovom mandatu sedeli na klupi Crvene zvezde, istakavši naravno u prvi plan Dejana Radonjića koji je od decembra ponovo u klubu.

Izvor: MN PRESS

"Prošlo je nekoliko trenera, a svaki je ostavio pozitivan trag. Počevši od Pešića sa kojim i dalje imamo kontakte i od kojeg dobijamo savete, imamo razgovore i analize. Mislim da nam je mnogo ranije nego što je trebalo i mislim da to nije bilo zasluženo, izgoreo Alimpijević, a to je to nestrpljenje kod naše publike. Mislim da je i Tomić obavio sjajan posao, a najbolji i najveći posao do sada je obavio Dejan Radonjić", ispričao je Čović.

Osvrnuo se i na rastanak sa Obradovićem koji je danas dobio spor protiv kluba posle raskida saradnje.

"Žao mi je što je sa Obradovićem kratko trajalo, ali nažalost to je moralo da se dogodi i dalje na tu temu ne bih više pričao, čuvajući i Zvezdu i Sašu Obradovića kao legendu Crvene zvezde".

Pogledajte čitavu emisiju!

Nebojša Čović gostovao je u podkastu Pick 'N' Talk.
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC