• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da vratimo seriju u Beograd!" Bajić optimista pred drugi meč sa Zvezdom - "Ne igra se svaki dan polufinale plej-ofa!"

Autor Dragan Šutvić

Igokea večeras u Laktašima dočekuje Crvenu zvezdu

 aba liga plej of igokea crvena zvezda dragan bajić Izvor: FIBA

Košarkaši Igokee pokušaće večeras, od 18.30 časova, da trijumfuju nad Crvenom zvezdom i izbore majstoricu polufinala plej-ofa za šampiona ABA lige.

Beograđani su trijumfovali u prvoj utakmici, igranoj u ponedjeljak u dvorani Aleksandar Nikolić, rezultatom 76:61, dopustivši timu Dragana Bajića da za posljednjih deset minuta postigne samo šest poena i od egala nakon treće četvrtine (56:55) doživi ubjedljiv poraz.

Možda će vas zanimati

"Analizirajući prvu utakmicu, mogu reći da smo nekih 30 minuta igrali dobru košarku, pružili čvrst otpor Zvezdi, čak i u nekim momentima bili u rezultatskom plusu, ali olako smo ispustili tu prednost. Brine me posljednjih 10 minuta igre, odnosno 6 minuta gdje je bilo plus 6 za Crvenu zvezdu. Tad smo prestali da igramo, a ono što sam primijetio je da smo, dok smo imali agresivnosti, maksimalno poštovali sve što smo se dogovorili. Bili smo dobri i konkurentni, ali čim smo se povukli nismo bili dovoljno agresivni, a to je Zvezda znala da iskoristi i da kazni", rekao je trener bh. šampiona Dragan Bajić.

Polufinale plej-ofa, samo po sebi, jeste ogroman uspjeh, ali...

"Rekao sam i igračima da sam smiren pred ovu polufinalnu seriju. Nisam imao pritiska, jedino sam taj adrenalin koji je u meni htio da prenesem na svoje igrače. Rekao sam im u svlačionici da se rijetko kad ukaže prilika da igraš polufinale plej-ofa, a pokušao sam da do njihovih glava dođe razmišljanje da ne treba da se zadovolje samim plasmanom, da imaju taj voljni momenat i želju da se bore za ulazak u finale i da se bore za trofej. Ponavljam, igrali smo dobro 35 minuta i pružili dobar otpor, međutim posljednjih pet minuta ostaje za analizu. Nevolje u skorije prošlo vrijeme sa povredama Atića, Karmajkla i Klemonsa i činjenica da nisu bili u trenažnom procesu sigurno otežava da ovaj tim bude u dobroj formi. Imamo problem kad fali jedan igrač, to se možda i osjetilo na ovoj utakmici, pokazalo se da možda i nismo u onoj formi u kojoj smo bili tokom većeg dijela sezone."

Velika želja svih je, ističe Bajić, povratak polufinalne serije u Beograd.

"Moramo biti maksimalno fokusirani na zadatke koje postavimo sebi, koncentracija mora da bude na najvišem nivou. Moramo da imamo više raspoloženih igrača kada je napad u pitanju, u odnosu na prvu utakmicu, ako želimo da ostvarimo pobjedu. Nadam se dobroj reakciji, dobroj utakmici i ako nam se ukaže prilika, siguran sam da ćemo znati da je iskoristimo i vratimo seriju u Beograd", zaključio je Bajić.

U slučaju trijumfa Igokee, treća utakmica, koja bi odlučila o putniku u finale, igrala bi se 11. maja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC