• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do Beograda do Amerike i nazad, Filip je uvek sjajan: Toliko je napredovao da je fascinantno

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaški trener Miloš Vujaković bio je gost MONDO Podkasta "Šesta lična" i tom prilikom govorio o razvoju najvećeg srpskog talenta - najboljeg igrača Mege.

 filip petrušev sjajan Izvor: MN PRESS

Prva nedelja ABA plej-ofa je za nama, i nakon ovih sedam dana imamo jednu poznatu, i jednu još uvek nepoznatu stavku u finalnoj jednačini. Poznato je to da će finale igrati podgorička Budućnost, koja je posle dve utakmice eliminisala Mornar. Nepoznato je još uvek sa kime će ukrstiti koplja, jer Crvena Zvezda i Igokea se danas sastaju u majstorici koja odlučuje drugog finalistu.

U poslednjem izdanju podkasta "Šesta lična", gost Miloš Vujaković, nekadašnji trener mlađih kategorija zemunske Mladosti koji je danas angažovan oko svog projekta Gorštak Beograd, analizirao je upravo ove polufinalne susrete, kao i mnoge druge pojedinosti regionalnog takmičenja.

Možda će vas zanimati

Prva "tačka dnevnog reda" bile su ekipe koje su završile blizu baraža za ispadanje. Na pitanje šta treba da se dogodi da bi se nekad slavna imena poput Zadra i Cibone podigla do ponovne borbe za trofeje, Vujaković je bio prilično jasan.

"Prvo što treba da se dogodi je finansijski momenat, jer prosto bez toga ne može", podvukao je Vujaković. "Međutim, nije to i toliko presudno – poenta je da se obezbedi taj neki civilizacijski minimum da može da se izgura sezona. A kada se to uradi, mora doći do malo sistematskijeg rada, da se neke stvari znaju unapred i da se bude malo realniji!, objašnjava prvi čovek Gorštaka.

U daljoj analizi takmičenja, Miloš i Miloš se bave i fenomenom Mege, ekipe koja je izuzetno iznenadila ove sezone. "To je klub koji uvek zna šta hoće, šta god to nešto bilo. Protiv toga mogu biti samo ljudi koji to ne mogu sami da odluče. To je klub koji je organizovan fenomenalno od A do Š, od mlađih do seniora, sve se zna, svako zna svoj posao...i oni su primer kako klubovi treba da rade nezavisno od očekivanja i želja“, zaključuje Vujaković.

Izvor: MN PRESS

Naravno, spominjale su se i MVP partije Filipa Petruševa, koji će u skorijoj budućnosti pokušati da ostvari svoje NBA snove. "Ja Petruševa pamtim jako dugo, još otkad se pojavio zajedno sa Balšom Koprivicom i Markom Pecarskim", ističe Vujaković. "Ono što je zanimljivo kod njega je što je na svim nivoima – dakle, od Baskonije, preko Gonzage pa do Mege...nema gde on nije bio odličan. Pogotovo je zanimljivo kako je unapredio napadački repertoar. On je toliko napredovao u napadačkom segmentu da je to fascinantno"

Na početku sezone, Vujaković je prognozirao da će Petrušev stići u NBA kao pik lutrije, na šta su mu neki odgovorili da zbog toga "nikada neće biti NBA skaut". "Pa, hajde sada da vidimo na šta će to da izađe i kakva će mu biti NBA karijera, ali ja i dalje mislim da će biti dobra", kroz šalu dodaje mladi trener.

O utakmicama Zvezde i Igokee, Miloš je tačno predvideo da može biti problema za crveno-bele u Aleksandrovcu, što se i dogodilo.

"Igokea je namučila Zvezdu ove sezone. Dobili su prvu utakmicu velikom razlikom, a druga je bila identična kao prva u plej-ofu – samo mnogo teža, i neizvesnija do samog kraja. U svim mečevima do sada Igokea je pravila ogromne probleme Zvezdi, pa ne očekujem da se Radonjićeve trupe baš lagano prošetaju", analizirao je Vujaković, uz dodatak da ipak očekuje da i dalje aktuelni šampion ABA lige uspe da preskoči ovu prepreku i prođe u finale.

A da li će zaista tako biti, saznaćemo i definitivno danas...dotle, možete obnoviti gradivo slušajući ovaj podkast!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC