• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sezona Filipa Petruševa! Centar Mege oduševio sve, složni treneri, novinari, navijači!

Autor Pavle Knežević

Fantastična sezona za mladog centra dobila zasluženo priznanje

 filip-petrusev-aba-liga-mvp-najbolji-strelac-najbolji-mladi-igrac-inidvidualna-priznanja Izvor: MN PRESS

Mladi košarkaš Mege Filip Petrušev proglašen je za najboljeg igrača, najboljeg strijelca i najboljeg mladog igrača ABA lige, saopšteno je na sajtu regionalnog takmičenja.

Možda će vas zanimati

Osvajanjem svih individualnih priznanja u Jadranskoj ligi, 211 centimetara visoki centar kome se predviđa blistava budućnost, na najbolji način krunisao je prvu profesionalnu sezonu u karijeri.

Petrušev je ubjedljivo osvojio prvo mjesto u trci za MVP nagradu sakupivši čak 58 odsto glasova, a u glasanju su učestvovali treneri svih ekipa, novinari i navijači.

Da je nagrada otišla u prave ruke najbolje svjedoči podatak da je Petrušev pobijedio u glasanju među trenerima, novinarima i navijačima. Ovaj 21-godišnji košarkaš dominirao je čitave sezone, sa prosječnim indeksom korisnisnosti 27,95.

Drugo mjesto zauzeo je Jaka Blažič, bek Cedevita Olimpije, dok je treće mjesto pripalo sjajnom šuteru Crvene zvezde Džordanu Lojdu.

ABA liga je ove sezone prvi put dodijelila i nagradu za najboljeg strijelca, a Petrušev je i u tom segmentu bio daleko ispred konkurencije sa prosjekom od 23,7 poena, čak 6,5 više od najbližeg pratioca Jake Blažiča.

Dileme nije bilo ni kada je u pitanju nagrada za najboljeg mladog košarkaša - Petrušev, koji je ove godine debitovao u reprezentaciji Srbije, u glasanju trenera, novinara i navijača dobio je čak 66,5 odsto glasova.

Drugoplasirani u glasanju bio je Roko Prkačin iz Cibone, a na trećem mjestu još jedan srpski reprezentativac Dalibor Ilić, član Igokee.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC