• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Čović završava karijeru: Prelomio sam - KRAJ! Ponosan sam na sve

Autor Mladen Šolak

Iskusni plejmejker okončao profesionalnu karijeru poslije 32. rođendana!

 Filip Čović završava karijeru: Prelomio sam - KRAJ! Ponosan sam na sve Izvor: MN PRESS

Filip Čović je prelomio - gotovo je!

Bivši plejmejker Crvene zvezde i dugogodišnji košarkaš FMP-a završio je karijeru i tu odluku saopštio javno.

"Plan mi je da poslije ove Superlige završim karijeru. Želim da ostanem u košarci na neki način, ne bih otkrivao još šta i kako. Želim da završim, mislim da je vrijeme za to, fizički se dobro osjećam, mogao bih na ovom nivou, ali mislim da je vrijeme i za neke druge poslove i druge stvari", rekao je on za Meridijan sport.

Čović je ove sezone ponovo bio najbolji asistent ABA lige, a inače je drugi najbolji asistent ABA svih vremena, iza Nemanje Gordića.

Iako nije imao probleme sa povredama i iako je u tek završenoj sezoni prosječno postizao 11,6 poena uz 6,7 asistencija i nekoliko zaista dobrih partija, on je prelomio da je kraj i to je odlučio još prošle godine.

"Od svoje osme godine sam u košarci, a u junu punim 32. Nije bila teška odluka. Riješio sam na kraju prošle sezone da će ova koju sada završavamo biti posljednja i tako će i ostati", dodao je Čović.

Čović je završio karijeru u dresu u kojem je i ponikao i u kojem je 2006. ušao u prvi tim. Nastupao je i za Crvenu zvezdu u dva mandata (2011/12 i 2018/19), a u posljednjem boravku na Malom Kalemegdanu ostvario je najveći uspjeh u karijeri, osvojivši titulu ABA lige kao jedan od najvažnijih igrača tima Milana Tomića.

Izvor: MN PRESS

Takođe je igrao i za Vojvodinu i grčku Dramu, a sa juniorskom reprezentacije Srbije bio je šampion Evrope.

Saopštavajući odluku o kraju karijere, Filip je rekao da je ponosan na sve što je uradio, na svoje prezime, kao i na sve što je ostvario njegov otac, predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

"Moja situacija u sportu je specifična, jer je moj otac to što jeste i ponosan sam na sve to što je on napravio kao sportski radnik i šta sam ja napravio kao igrač do sada. Jako je specifično i ne znam da li se neko sreo sa tim stvarima i imao takvu situaciju. Praktično, od svoje 14. godine kao jako mlad igrač navikao sam na te stvari. Nikad ne možete skroz da naviknete, ali prosto godinama ogrubite, pa mnoge stvari oko vas niti čujete, niti mogu da vas dotaknu. Kao i za svakog sportistu, sa ili bez pritiska, najvažniji je veliki rad, odricanja i naravno vjera u saigrače i čitav sistem".

(MONDO) 

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neko ko zna

O ne 😂😂😂😂😂

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC