• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ameri misle da smo svi iz istog sela: Iskreno priznanje Miličića - Ja zatvorio vrata svima, Jokić ih otvorio!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Lošim odnosom i katastrofalnim ponašanjem sam zatvorio put igračima sa ovih prostora".

 darko-milicic-nikola-jokic-mvp-nba-lige Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je kao 41. pik stigao u NBA ligu i uspio je da osvoji MVP priznanje, što je zaista izuzetak kakav nije viđen do sada.

Možda će vas zanimati

Uglavnom je to laskavo priznanje bilo predodređeno za one koji su birani kao prvi pikovi, ali bilo je i mnogo onih koji su kao najveći talenti stizali u NBA, pa nisu uspjeli da opravdaju takva očekivanja javnosti.

Jedan od njih je i Darko Miličić, drugi pik na čuvenom draftu 2003. godine na kom je ispred njega bio samo Lebron Džejms, a iza Karmelo Entoni, Dvejn Vejd, Kris Boš...

U prvoj sezoni je osvojio šampionsku titulu sa Detroitom, međutim njegova karijera nije išla u prvacu kom se nadao, košarka mu je postala mrska, sada gotovo i da je ne prati, ali je ponosan kada njegov zemljak Nikola Jokić postane najbolji u NBA.

"Ne znam koja riječ može da opiše to što je uradio. Lošim odnosom i katastrofalnim ponašanjem sam zatvorio put igračima sa ovih prostora. Amerikanci misle da smo svi iz istog sela, stavljaju nas u isti koš. Nikola onim što radi na terenu i van njega otvara put tim mladim generacijama", rekao je Miličić gostujući u jutarnjem programu Prve.

Izvor: Profimedia

"Ono što je on uradio jeste da je pojednostavio košarku. Uživa u tome. Svako ko je pokušavao da izmisli nešto novo, udario je glavom u zid".

Miličić dodaje da je "glava bitna" kao i uslovi u kojima igrač radi, a da ako si još pristojan i inteligentan kao što je to Somborac - onda se otvaraju uslovi da napraviš uspjeh. Bivši srpski košarkaš poručuje Jokiću da još mora da radi, a objasnio je i što se uopšte vodila polemika da li je MVP.

"Smiješno je bilo dovođenje u pitanje da li će biti MVP. Razlog je bio što nije atraktivan igrač. NBA stvara od igrača vanzemaljce. To zahtijeva, traži i na osnovu toga se pravi marketing. Nikola nije atraktivan, ali njegove brojke i statistika nisu mogli da ostanu nezapaženi. Nisu mogli da nađu razlog da ne bude MVP. Jedino je ta bojazan bila da ne pronađu nekog atraktivnijeg od njega i da ima približne brojke", zaključio je Miličić u jutarnjem programu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC