• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fil Džekson je rasista, a Majkl Džrodan samo glumio! Skoti Pipen šokirao Ameriku: Sjetite se šta je radio Kobiju

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Dao je loptu Toniju Kukoču, a ne meni. Bio je to rasizam", rekao je između ostalog Skoti Pipen u šokantnoj izjavi o najvećem treneru u istoriji NBA lige.

 skoti pipen smatra da je fil džekson rasista Izvor: Twitter/dpshow

Legendarni košarkaš Skoti Pipen (55) bio je član vjerovatno najslavnijeg tima u istoriji te igre - Čikago Bulsa iz devedesetih godina. U tom periodu pisao je istoriju zajedno sa Majklom Džordanom, čuvenim saigračima i najvećim trenerom Filom Džeksonom, koga sada žestoko optužuje!

Više od 20 godina nakon rastanka sa Džeksonom, Pipen je rekao da je Džekson (bio) rasista i da je rasizam pokazao i kada je 1994. protiv Njujork Niksa dao Toniju Kukoču da šutne (i pogodi) posljednji šut, a ne njemu.

Možda će vas zanimati

Ta scena opisana je detaljno u čuvenom dokumentarcu o Džordanovoj posljednjoj sezoni u Bulsima, "Posljednji ples" i cijeli svijet je vidio koliko je Pipen bio ljut u toj utakmici, a onda i da se poslije toga izvinio.

Međutim, i sa ove vremenske distance, njega ljutnja i dalje drži, posebno zbog činjenice da je Džordan te 1994. bio u prvoj penziji i da je to bio "njegov" tim.

"Mislim da je to prosto, ako pogledajte ko je bio tada Toni Kukoč u Čikago Bulsima i ko je bio Skoti Pipen u Čikago Bulsima", počeo je on u izjavi za "Dan Patrik šou".

"Ako znate da je Skoti Pipen bio sa Bulsima od 1987, da je izbacio Pistonse i svaki drugi tim preko koga smo morali da pređemo da bismo osvojili te tri titule… Da li biste d li Skotiju Pipenu jednu priliku da riješi šut u posljednjoj sekundi kada Majkl Džordan nije tu?"

Izvor: Profimedia

Pipen je u dahu nastavio.

"Bila je to prva godina bez Majkla Džordana. Da li mogu da dobijem jedan šut? Radim sav 'prljavi' pisao."

Ipak, da li je to bio rasizam? Pipen i dalje tvrdi da jeste.

"Zašto bi Toniju, rukiju, dao šut u posljednjoj sekundi, a mene stavljao na klupu. To vidim kao rasizam. To jeste bio tim Skotija Pipena. Skoti Pipen je bio na putu da bude MVP te godine, zar ne? OK onda, zašto biste ga stavili u poziciju da ne bude uspješan? Zašto ga ne biste stavili u poziciju da uspije?", pitao je Pipen i dodao.

"Majkl Džordan nije tu, pa ko je onda sljedeći u redu?"

"PAMTITE ŠTA JE URADIO KOBIJU?!"

Izvor: Profimedia

Pipenu je poslije toga ponovo postavljeno pitanje – da li si pričao sa Filom o tome i da li stojiš iza tvrdnje da je Džekson rasista?

"Nemam problem da to kažem. Da li se sjećaš kada je napustio Lejkerse, napisao knjigu o Kobiju Brajantu, pa se vratio i trenirao ga? Ko bi to uradio? Daj mi nekoga u profesionalnom sportu ko bi to uradio? Ti sjediš sa igračima u svlačionici i govoriš 'ovo je krug i sve ostaje u ovom krugu, jer je to suština tima', a onda kao trener odlaziš i pokušavaš da omalovažiš jednog od najboljih igrača u istoriji."

Pipen je tu pomenuo knjigu "Posljednja sezona" iz 2004, u kojoj je Džekson pisao o tri titule sa Lejkersima i otvoreno ukazivao na tenziju u svlačionici.

Vratimo se Pipenu, kome je još jednom bilo postavljeno pitanje - da li je Fil bio ili jeste rasista?

"Bio sam na treninzima sa njim, u svlačionici sa njim… Ti ga gledaš izdaleka", odgovorio je novinaru.

"DŽORDAN I KER? SVE JE TO GLUMA"

Izvor: Profimedia

Ali da li je Fil Džekson nacrtao akciju za Stiva Kera u legendarnoj šestoj utakmici finala protiv Jute 1997? Zar mu nije Majkl Džordan dodao loptu da riješi i da donese pobjedu, što je i uradio.

Pipen to ovako objašnjava…

"To nije bila priča o tome šta ćemo mi da uradimo. To je bila priča za kamere. Da Džon Stokton nije zastao, vjerujte mi da bi (Džordan) šutnuo… Ali on (Džordan) je tu pripremao svoj dokumentarac, jer je znao da kontroliše kamere. Razumiješ engleski?"

"Sve te kamere koje su snimale, radile su u suštini za Majkla Džordana, ne za Čikago Bulse. To nije bilo prirodno rečeno. To je bilo vježbano", rekao je Pipen o jednom o najčuvenijih koševa u istoriji "bikova".

Te večeri u Junajted centru Džordan je u posljednjoj pauzi na tajm-autu rekao Keru da će mu dodati loptu i da bude spreman, a legendarni šuter je to potvrdio i kamere su zabilježile njegove riječi: "Kad je dobijem, biću spreman."

Pogledajte tu scenu. Pipen tvrdi da je sve bila gluma.

Razgovor Džordana i Kera i pobednički koš
Izvor: YouTube/Ellie Miller

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC