• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokoškov opet ide u NBA! Treniraće Luku i Bobija: Šta to znači za Srbiju - može li opet na 2 stolice?

Autor Dragan Šutvić

Igor Kokoškov je u odmaklim pregovorima sa Dalasom da postane pomoćni trener.

 igor kokoškov dalas Izvor: MN PRESS

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov prije nekoliko dana se spominjao kao kandidat za mjesto pomoćnika u Dalasu, a sada je jasno da to nije bila samo spekulacija.

Poznati novinar Mark Stejn iz Njujork Tajmsa tvrdi da je dogovor Igora Kokoškova i Dalasa veoma blizu, pa bi vrlo brzo mogao da postane saradnik novog trenera Džejsona Kida. Kokoškov je "primarna meta" Maveriksa koji ga žele zbog iskustva u NBA, ali i zbog rada sa Lukom Dončićem.

Možda će vas zanimati

Kokoškov bi u tom slučaju napustio Fenerbahče poslije samo jedne sezone, u kojoj i nisu naročito blistali, a postavlja se pitanje šta bi bilo sa njegovom pozicijom selektora.

Za sada se niko iz KSS nije oglašavao na ovu temu, mada je bilo sporadičnih napisa da bi na klupi "orlova" mogao da ga zamijeni Svetislav Pešić zbog neuspjeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali ne bi bilo toliko iznenađenje i da ostane selektor.


Morao bi da "skoči" do Evrope kada god Srbija ima obaveze u FIBA prozorima, što je radio dok je bio u Sakramentu, ali su mnogi već kritikovali "sjedenje na dvije stolice".

S obzirom na to da su pregovori u završnoj fazi, djeluje da se Kokoškovu vraća u NBA ligu gdje je radio već za Kliperse, Pistonse, Sanse, Kavalirse, Medžik, Džez i Kingse, odnosno samostalno je vodio Finiks u sezoni 2018/19, kao prvi evropski trener.

Vidjećemo da li će se ponovo ujediniti sa Dončićem sa kojim je bio prvak Evrope 2017. godine, odnosno sa Bobanom Marjanovićem koga vodi u reprezentaciji.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC