• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao protiv Bodiroge, a "kida" i sa 42 u Tokiju: Luis Skola je tihi heroj Olimpijskih igara, ne mogu mu ništa!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Čuveni argentinski košarkaš učestvuje na petim Olimpijskim igrama i nije samo slučajni prolaznik. Najbolji je u svojoj reprezentaciji.

 luis skola 42 godine pete olimpijske igre argentina Izvor: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Argentina je prošla u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju, kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije, a najveće zasluge za to idu veteranu Luisu Skoli.

"Gaučosi" su u odlučujućem meču lako pobijedili domaćina Japan 97:77 (26:16, 20:22, 19:15, 32:24), a prvi igrač meča bio je pomenuti Skola. Dominira i u 42. godini, pa Japanci nisu imali nikakvo rješenje za njegov šut za tri poena.

Možda će vas zanimati

Pogodio je pet trojki i ukupno zabeležio 23 poena i 10 skokova, a podsjetimo ovo su mu čak pete Olimpijske igre, što je nevjerovatno i u drugim sportovima, a kamoli u košarci. Svi njegovi rivali sa prvih Olimpijskih igara su odavno u penziji, pa je tako 2004. godine kada su osvojili zlato igrao protiv Bodiroge, Tomaševića, Radmanovića...

Pomoć protiv Japana dobio je od Kampaca (17), Deka (16) i Delije (14), ali će oni morati još više kada dođe eliminaciona faza u kojoj se greške neće praštati.

Preostaje još samo da Španija i Slovenija u direktnom duelu od 10.20 odluče ko će biti pobjednik grupe, pa nakon toga slijedi jedna novost na Olimpijskim igrama - žrijeb četvrtfinala. U njemu će svi prvoplasirani i najbolji drugoplasirani tim biti povlašćeni, a ostali nepovlašćeni...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC