• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nosio Ivkovićev kovčeg, pa se pokajao - jer ga je napustio '91! Ovako je veliki Duda vikao na novinare zbog toga!

Autor Dragan Šutvić

Duda Ivković je kao trener zadužio mnoge, pa i Juru Zdovca.

 duda ivković kako je jure zdivc napustio reprezentaciju Izvor: MN PRESS

Dušan Duda Ivković je nedavno sahranjen u porodičnoj grobnici, a na njegovoj sahrani prisustvovalo je mnogo košarkaških legendi. 

Dudin kovčeg nosilo je šest njegovih bivših košarkaša, a jedan od njih bio je i Slovenac Jure Zdovc. On je kasnije istakao da možda i nije trebalo da dođe na sahranu, jer je svojevremeno napustio nacionalni tim koji je vodio Duda.

Možda će vas zanimati

"Sve se tako brzo dogodilo. Nisam u tom momentu shvatio da je to jedan simbličan trenutak. Rekao sam svojoj ženi da možda nije trebalo da dođem na sahranu, jer sam napustio reprezentaciju Jugoslavije. Bilo kako bilo, bila mi je čast da budem tu sa nekadašnjim saigračima i da uputim posljednji pozdrav treneru", otkrio je Zdovc. 

Slovenac koji je sada proslavljeni trener je bio dio tima koji se okitio zlatom na Evropskom prvenstvu u Rimu 1991. godine, a tada je pred finale otišao iz ekipe. Ipak na kraju naš tim je došao do zlata, a Ivkvoić je svojevremeno pričao o toj odluci Zdovca.

"Sjećam se finala u Rimu. Tokom razmišljanja sam mislio samo o odluci Slovenije o secesiji i o tome kako to nije trebalo da se desi. Jure Zdovc je zbog toga otišao. Pitao me je šta da radi i rekao da će ga zvati izdajicom u Sloveniji ako ode", otkrio je Duda. 

On se zauzeo za svog igrača, ali to nije bilo dovoljno.

"Odgovorio sam mu da ne brine, da ću ja sve da sredim i poslije sastanka pred finale vikao sam na novinare iz Slovenije. Rekao sam im da sam tu ja gazda i da ja odlučujem šta će da bude sa njim, ne oni", rekao je Ivković svojevremeno za grčki "Sport24".

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC