• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zvezda pala u drami! Ostala bez šuta, snage i "brejka" u Istanbulu: Saletov Fener preživio!
 Zvezda pala u drami! Ostala bez šuta, snage i "brejka" u Istanbulu: Saletov Fener preživio!

Zvezda pala u drami! Ostala bez šuta, snage i "brejka" u Istanbulu: Saletov Fener preživio!

Zvezda je krenula očajno, a onda preokrenula. Ipak na kraju nije bilo poena za pobjedu.

 Zvezda pala u drami! Ostala bez šuta, snage i "brejka" u Istanbulu: Saletov Fener preživio! Izvor: Anadolija/Şebnem Coşkun

Dva lica Crvene zvezde smo vidjeli u Istanbulu. Jedno na samom početku i kraju meča, a drugo u trenucima kada je snažnom odbranom uspjela da se vrati u meč. 

Na kraju smo vidjeli dramu, šansu crveno-bijelih da pobijede, ali sa starta Evrolige tim Dejana Radonjića vraća se bez bodova. 

FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA 61:57 (18:15, 10:11, 17:11, 16:20)

Tim crveno-bijelih je meč završio sa čak 21 izgubljenom loptom i uz samo četiri pogođene trojke iz 18 pokušaja. Tim Dejana Radonjića je počeo meč sa punih 5 minuta bez poena, ali je poslije 14:0 na startu meča koji su najavili mogući potop crveno-bijelih tim Dejana Radonjića uspio da zaigra odbranu na pravi način, da se izbori sa dominacijom Fenera ispod koša i da "diše za vrataom" protivničkoj ekipi tokom celog meča. 

U finišu je bilo šanse da srpski tim dođe do pobjede, ali na kraju niko nije uspio da postane heroj ove večeri. Od rezultata 51:47 na pet mintua do kraja Crvena zvezda je u narednih tri minuta postigla samo dva poena i Fener je tada prelomio meč. 

Poveli su izabranici Aleksandra Đorđevića sa 58:49, pa ni trojka Nikole Ivanovića na 1:50 do kraja meča nije uspjela da vrati crveno-bijele u meč. Ivanović je sa još jednom trojkom na 6 sekundi do kraja donio Zvezdi 60:57 i šansu za spektakularan preokret, ali jednostavno nije na Fener dozvolio sebi kiks da izgubi loptu i ostane bez pobjede na otvaranju Evrolige. 

 Crveno-bijeli su se na početku mučili sa dominacijom Fenera ispod koša, ali je Dejan Radonjić to uspio da neutrališe. Odbrana je funkcionisala odlično, sveo se Fener na samo 61 poen, a pogotovo je na spoljnim pozicijama crveno-bijeli tim pokazao čvrstinu. Plejmejkersi par De Kolo - Henri je ostao bez poena u prvom poluvremenu, a na kraju su zajedno stigli tek do 11 - De Kolo 7 i Henri 4. 

Kod Fenera je najkonstatniji bio Dišon Pjere sa 13 poena, a kod Crvene zvezde je na kraju nedostatak raspoloženog šutera presudio. 

Nikola Ivanović je sa 16 poena bio najefikasniji, ali njegove dvije trojke u finiišu su došle prekasno, kada je šansa za povratak bila vrlo mala. Nikola Kalinić je imao 9 poena, ali čini se da se previše istrošio na oba kraja terena i da je odbrana protivnika redovno stizala da ga udvoji, a poenterski značajan učinak imao je još samo Nejt Volters sa 9 poena. 

CRVENA ZVEZDA: Gušić, Lazarević 6, Volters 9, Uskoković, Davidovac, Mitrović 4 (6sk) , Kalinić 9 (9sk), Holins 5 (5sk), Simonović, Ivanović 16 (6as), Kuzmić 8

FENERBAHČE: Birsen, Šajok 4, Akpinar 2, Mahmutoglu 6, Biberović, De Kolo 7, Henri 4 (6 as), Pjer 13, Veseli 8, Buker 8 (9sk), Polonara 7, Duverioglu 2

21:33

KRAJ! POBEDA FENERA - 61:54

Ivanović promašuje trojku, a onda posle poena Nanda De Koloa pogađa Nikola Ivanović. Henri pogađa dvojku i sada je Fener na +8. Mitrović! Poeni uz faul! Ne pogađa sa penala.

Promašaj Fenera, a Zvezda daje trojku preko Ivanovića! 60:57 i drama na kraju! Tajmaut Fenera! Faul nad De Koloom, a onda i faul Kalinića. Ide De Kolo na penale. 

Daje jedno bacnaje. Gubi loptu Zvezda i na kraju poeni za kraj uz zvuk sirene. 

21:27

38. minut: FENER VODI! 56:49

Kalinić gubi loptu ispod koša, a onda Kuzmić krade loptu ispod koša. Holins nije pogodio, ali Kalinić uzima tu loptu. Holins promašuje drugi otvoren šut. 

Šajok gubi loptu i Holins konačno daje poene, sada iz kontre. Kalinić ispada i Dešon Pjer daje lake poene. a onda Kalinić ne pogađa trojku. Trojka De Koloa. 

21:23

36. minut: TAJMAUT! 51:47

Holins uzima loptu, ali Kalinić daje loš pas Mitroviću i gubi i Zvezda loptu. Loš napad Fenera i hvata Mitrović tu loptu. A onda rampa za Kalinića i kontra Fenera, ali Lazarević blokira Polonaru! Tajmaut!

21:21

35. minut: TESNO! 51:47

Kuzmić postiže poene i Zvezda je na -3! Postiže poene sa poludistance Veseli, a onda Zvezda promašuje trojku. Lazarević uzima skok, a Volters promašuje trojku. 

Vraća se lopta Ivanoviću, on promašuje trojku, ali faul nad Kalinićem ispod koša. Faul Henrija i poeni Ivanovića! Postiže poene sa penala. 

Polonara je fauliran ispod koša i ide na liniju penala. Postiže Italijan oba bacanja. Mitrović ne prolazi, a onda izgubljena lopta Zvezde. 

21:13

POSLEDNJIH 10 MINUTA! Sad aje 45:42

Veseli izbacuje loptu u aut, a onda ne prolaze dva pika Kuzmića i Ivanovića. Promašuje Volters i Simonović hvata tu loptu. Nejt Volters pogađa uz prekršaj. 

Zamalo da Lazarević uzme loptu! Daje poene Zvzede i na -3 je!

21:08

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Fener se odlepio 45:37

Prolazi Volters i smanjuje na --2, ali Dešon Pjer poentira. Volters opet prolazi, dva vezana odlična prodora. 

Akpinar promašuje trojku, ali Veseli odbija tu loptu za De Koloa. Faul Holinsa, Upisuje se u listu strelaca De Kolo u 28. minutu, daje jedno bacanje. 

Promašuje otvorenu trojku Simonović, a onda mu beži Polonara i daje poene. Kuzmić baca loptu u aut. Lazarević faulira Pjera i on daje dva poena. 

Kuzmić gubi loptu ispod koša i Fener trojkom Polonare ide na +10! Poslednji napad za Zvezdu i Kuzmić ubacuje poene. 

21:00

26. minut: TAJMAUT! 35:31 za Fener

Luka Mitrović ne uspeva da postigne poene ispod koša, a Polonara promašuje trojku. Spašava Buker Zvezdu sa faulom. Tajamaut. 

Fener je izvan bonusa posle faula Akpinara. Ali onda Kalinić baca loptu u aut. Pjer pogađa trojku, a onda se ne svira faul nad Kuzmićem ispod koša. Poeni Veselog iz kontre i tajmaut Radonjića. 

20:55

25. minut: Serija promašaja Fenera! 31:30 za Zvezdu

Mitrović se kratko otvorio i promašio, a Henri promašuje trojku. a Ostin Holins promašuje trojku. Ipak Amerikanac sada krade loptu, Kalinić promašuje sa osam metara, ali je hvata. 

Henri promašuje, a onda nije precizan ni Nikola Ivanović. Faul u napadu Bukera, a onda očajan napad Zvezde i izgubljena lopta Ivanovića. 

Sam je Henri i očajno šutira, a lopta je u autu. 

20:51

DRUGO POLUVREME! Vodi Zvezda 31:30

Crvena zvezda je počela poenima Luke Mitrovića, a onda posle promašaja Fenera, Sada konačno pogađa i Ostin Holins za tri! Henri daje dva poena posle ulaza.

20:42

Kako je počelo...

Crvena zvezda nije postigla poene u prvih 5 minuta meča i Fener je napravio 15:0 na startu, ali je onda tim Dejana Radonjića uspeo da iskontroliše skok, a Fener je krenuo u seriju promašaja za tri. 

U prvom poluvremenu je tim Saleta Đorđevića šutirao 1/8 za tri, a plejevi Fenera su potpuno zaustavljeni, Pjerija Henri i Nando De Kolo su ostali bez poena. 

Crvena zvezda je posle početne smušenosti u napadu uspela da pre svega u brzoj igri i kontrama dođe do napadačke realizacije, a "povukao" je i nekim solo prodorima Nikola Kalinić. 

Pred drugo polureme veliki problem su tri lične greške Ognjena Kuzmića, jedinog centra u rotaciji Dejana Radonjića.

20:37

Ko je davao poene?

Kod Crvene zvezde je ulogu lidera preuzeo Nikola Kalinić i postigao je 9 poena, dok je Nikola Ivanović dodao 7. Stefan Lazarević i Kuzmić su dali po 5 poena, a Volters je dodao 2 poena. 

Kod Fenera Buker je imao 8, Mahmutoglu 6, a Šajok, Pjer i Veseli po 4 poena. 

Izvor: kk crvena zvezda

20:33

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Tvrdo, da tvrđe ne može 28:26!

Buker promašuje za tri, fauliran je u kontri Ivanović i posle slobodnih bacanja izjednačuje!

Šajok promašuje, ali izlazi Holins iz blokova i promašuje skoro ceo obruč. Veseli pogađa poludistancu, a onda promašaj Ivanovića i to je to. 

Kraj poluvremena - 28:26 za Fener! 

20:28

18. minut: TESNO! 26:24

Zamalo izgubljena lopta Zvezde, a onda crveno-beli nisu ubacili loptu iz auta. Faul Mitrovića nad Henrijem. Simonović igra nogom, Šajok baca "ciglu" o obruč. 

Potpuno sam je Simonović i promašuje trojku, a Holins preseca dodavanje. Očajan šut Mahmutoglua, hvata Fener loptu, a onda je krade Kalinić. 

Kalinić daje dva poena i Sale Đorđević traži tajmaut. 

20:22

17. minut: Greške, greške... 26:22 za Fener

Kalinić promašuje trojku, a Simonović promašuje trojku iz drugog pokušaja. Sam je Melih Mahmutoglu i on daje poene. Henri promašuje preko ruke, ali Zvezda gubi loptu i Buker kažnjava u kontri. Tajmaut Radonjića. 

20:20

15. minut: PROBLEM POD KOŠEM! 22:21 vodi Zvezda

De Kolo je promašio poludistancu, a onda prvim poenima Nejta Voltersa Zvezda prvi put vodi 22:21 u 15. minutu meča. Šajok gubi loptu, a onda faul Henrija nad Ivanovićem.

Buker blokira Kalinića i idemo na tajmaut. 

Treći faul Kuzmića je ogroman problem za crveno-bele - on je jedini centar u rotaciji Dejana Radonjića!

20:18

14. minut: NEMA VOĐSTVA! Fener na +1 - 21:20

Mahmutoglu pogađa jedno bacnaje, a onda Nikola Ivanović pogađa trojku! Zvezda je na -1!

Loš šut Pjerije Henrija, a onda udarac u nos Luke Mitrovića. Ima krvi i on mora da izađe! Prilika za vođstvo Zvezde, ali Volters bira jedan jako loš prodor. 

Stefan Lazarević igra sjajnu odbranu na Henriju, a Kuzmić gubi loptu i pravi treći faul!

20:12

POČINJE DRUGA ČETVRTINA! Bez poena na startu - 20:17

Sviraju sudije korake Kaliniću, a onda je Kalinić igrao nogom. Mahmutoglu pogađa preko Mitrovića, a Volter promašuje flouter, ali sa druge strane promašuje Mahmutoglu. 

Loš napad Zvezde, izgubljena lopta Fenera i poeni iz kontre Lazarevića. Faul nad Mahmutogluom. 

20:07

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Bolje nego što smo se nadalI! 18:15!

Prikucava Duverioglu promašaj De Koloa, a onda Šajok faulira Kalinića. Luka Mitrović pravi grešku u koracima, ali ni De Kolo nije precizan. 

Zakucavanje Lazarevića i idemo na odmor!

20:04

TAJMAUT! Zvezda u seriji - 16:13

Promašuje Duverioglu dva bacanja, a onda gubi loptu Zvezda. Trojka Nikole Kalinića! i sada Sale Đorđević zove tajmaut!

20:01

8. minut: ZVEZDA JE ŽIVA! 16:10

Zvezda daje prve poene posle 5 mintua igre preko Kalinića u kontri! Dobra odbrana Zvezde, krade loptu Šajoku Holins. Kuzmić koristi asistenciju Ivanovića i poentira. Ivanović krade loptu De Kolou i fauliran je. 

Kalinić je "ugurao" Pjera ispod koša i dao je poene. Promašaj za tri Fenera, Kuzmiću se odbija lopta i zakucava. De Kolo promašuje sa poludistance, ali lopta je kod Fenera. 

Dešon Pjer poentira iz druge šanse, ali Ivanović brzo vraća te poene!

19:56

5. minut: POTOP ZVEZDE! 14:0

Kalinić dobija rampu ispod koša, a onda faul Holinsa u odbrani. Sada je 10:0 poenima Bukera, Simonović krade loptu Veselom, a sada je konačno u igri i Ognjen Kuzmić. 

Očajno dodavanje Votersa i Buker zakucava u kontri - 12:0. Veseli skida loptu sa ruke Kuzmiću, a sada Šajok daje šut sa poludistance. Kuzmić gubi loptu ispod koša, a Fener ne poentira preko Šajoka. 

19:49

POČELO JE! 8:0 za Fener!

Zvezda startuje sa Voltersom, Holinsom, Kalinićem, Simonovićem i Mitrovićem!

Počelo je poenima Jana Veselog, a onda Simonović gubi loptu i zakucavanje Fenera u kontri. Potom promašaj Simonovića, Volters promašuje trojku, a brzi poeni iz kjontre Bukera! Izgubljena lopta Zvezde, a onda Buker promašuje zicer. Faul Marka Simonovića i Buker daje dva slobodna bacanja. 

Tajmaut Dejana Radoniića. 

19:46

MINUT ĆUTANJA!

I uoči ove utakmice košarkaška Evropa odaje počast minutom ćutanja velikom Dušanu Dudi Ivkoviću. 

19:20

Selektor se javio!

Selektor Svetislav Pešić je u razgovoru za "RTS" pričao i o Crvenoj zvezdi i poželeo joj je sreću na današnjem meču. Osim toga je istakao da bi želeo da vidi dva srpska tima u Evroligi naredne sezone. 

Izvor: Radio-televizija Srbije/Printscreen

18:30

Ko nedostaje Zvezdi?

Crvena zvezda će u Istanbulu biti bez cele jedne petorke. Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić su otputovali sa timom, ali neće biti u konkurenciji, dok su Branko Lazić, Eron Vajt i Majk Cirbes ostali u Beogradu. 

17:45

EVROLIGA! Konačno!

Elitno evropsko takmičenje krenulo je pobedom Monaka nad Panatinaikosom, a sada počinje i za Crvenu zvezdu. 

U sezoni koja startuje u znaku velikih problema i povreda tim Dejana Radonjića posle uvodne pobede u ABA ligi traži trijumf i u evropskoj eliti. 

Meč počinje od 19:45!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije