• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan dominirao, pa sprečavao dramu! Crno-bijeli otvorili Evrokup stotkom u Njemačkoj, Željko se nervirao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan Evrokup započeo pobjedom na gostovanju.

 hamburg partizan 97:106 evrokup Izvor: MN PRESS

Pobjeda Željka Obradovića i Partizana! Evropski početak je bio pun oscilacija, od dominacije, do drame.

Crno-bijeli su na startu Evrokupa demonstrirali silu, pa veliko opuštanje protiv Hamburga. Na kraju su slavili na gostovanju - 97:106 (28:24, 33:16, 27:26, 16:27).

Možda će vas zanimati

Srpski tim je bio bolji rival u većem dijelu meča, imao je veliku prednost "+28" (43:81), pa su u se u završnici igrali sa živcima kada su sudije dopustile nešto agresivniju igru domaćina. Na kraju se dobro završilo za crno-bijele...

U prvih 10 minuta su crno-bijeli previše griješili, posebno u odbrani. Uz to su imali šest izgubljenih lopti i uz malo sreće su tu dionicu završili sa vođstvom. Sve se promijenilo u nastavku.

Druga četvrtina bila je najbolji primjer igre Partizana pod Obradovićem. Agresivna odbrana, brza tranzicija, pametni šutevi. Razigrao se Jam Madar, Dalas Mur je pogodio za prvu dvocifrenu prednost (39:28). BIo je to početak kraja Hamburga. Partizan je krenuo da se poigrava, pa je na poluvrijeme otišao sa "+21" (61:40).

Tamo gdje su stali u prvom nastavili su u drugom poluvremenu. Sigurna igra, a posebno Pantera koji je radio sve što je poželio. Šta god su pokušavali, nisu uspijevali. A, kada bi ga udvojili, pronašao bi nekoga od saigrača za završetak napada.

Naravno, na svako malo opuštanje i pad razlike na oko 20 poena je Obradović reagovao tajm-autom. Upozoravao je svoje igrače da to ne smije da se događa, bez obzira na prednost koja je bila velika.

Trofejni stručnjak je sa pravom upozoravao, pošto su se crno-bijeli baš opustili u posljednjem kvartalu, sudije su dozvolile nešto grublju igru domaćeg tima i to je bio početak drame.

Spustio je Hamburg minus na svega devet poena na dva minuta prije kraja (100:91). Mučili su se crno-bijeli sa promjenom kriterijuma arbitara, često su se bunili, tražili faulove, nisu ih dobijali. Na kraju su mirne ruke sa linije penala Smailagića, Dangubića i Madara potvrdile pobjedu.

U narednom kolu Evrokupa Partizan dočekuje Turk Telekom (27.10. u 20.30h), a Hamburg gostuje Huventudu u Badaloni.

PARTIZAN: Kuruks, Panter 26 (6sk, 3as), Ledej 8, Zagorac 6 (7sk, 5as), Avramović 7, Koprivica 6, Dangubić 10, Smailagić 13 (9sk, 6 izg.l), Mur 17, Glas, Trifunović, Madar 13 (3/4 za tri, 5as)

HAMBURG: Dž. Braun 18, Z. Braun 15, Voker, Di Leo 6, Homsli 21 (7as), Rič, Mejsner 7, Kristen, Kocar 14, Hajnrihs 10, Drešer, Holac 6 (5sk)

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC