• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3.360 trojki koje su promijenile košarku: MONDO podkast Šesta lična o NBA ligi! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

U najnovijoj epizodi MONDO podkasta, Miloš Jovanović i Edin Avdić "pretresli" su dešavanja u najjačoj ligi na svijetu, sa posebnim akcentom na čovjeka koji je svojim stilom promenio košarku.

 jovanovic avdic podkast šesta lična Izvor: MONDO

Novi petak, i vrijeme je za novi NBA pregled sa Milošem i Edinom!

Kako ste već navikli, prvi dio emisije provešćete slušajući o nekim "generalnim" temama. Jedna od aktuelnosti u ligi je trenutno stanje stvari u Portlandu, koje ne miriše na dobro.

Naime, nije samo Finiks jedini koji ovih dana vadi "prljav veš" iz fioke. Sada je pokrenuta istraga protiv generalnog menadžera Trejl Blejzersa Nila Olšija, a baš kao i u "slučaju Sarver", štampa je došla do detalja koji predstavljaju Olšija kao izuzetno neprijatnu osobu koja nema puno strpljenja za svoje podređene.

Šta će biti sa Olšijem u krajnjoj liniji nije ni previše bitno, ali ovaj slučaj predstavlja samo posljednju kariku u jednoj izuzetno depresivnoj sekvenci za ovu franšizu. Nakon što su u četiri od posljednjih pet sezona takmičenje okončavali u prvoj rundi plej-ofa, Blejzersi su promijenili trenera Terija Stotsa i kontroverzno angažovali Čonsija Bilapsa, čovjeka sa određenim "bagažom" iz prošlosti o kojem se već govorilo. Povrh svega, pola tima već polako razmatra pakovanje kofera, a naglas o tome priča čak i Dejmian Lilard, lice franšize i najpopularniji igrač Portlanda u minulih deset godina. Hoće li se Blejzersi izvući iz ove situacije?

Biće, takođe, malo reči i o Stefu Kariju, koji je nedavno postavio rekord po broju ubačenih trojki u karijeri. Pogodivši svoju 3.360. trojku Stef je preskočio Reja Alena na vječnoj listi, i tako samo još jače utemeljio status legende koji uveliko uživa. Stefov stil igre umnogome je promenio izgled košarke danas, pa će biti malo i priče o evoluciji šuta za tri kroz ovih četrdesetak sezona u kojima je on prisutan u NBA ligi.

Što se pregleda lige tiče, tabela istoka je nakon šestine odigranih utakmica pravi pokolj! Od prvoplasiranog Majami pa sve do trinaestoplasirane Indijane, čini se da ama baš niko nije bez šansi ne samo što se plej-ofa tiče, već i izbijanja u gornji dom tabele. Rajlijevi momci trenutno "kolo vode", a blizu im je "četverac" Bruklin – Čikago – Vašington.

Tek koju pobjedu iza njih nalaze se Šarlot, odlični Klivlend, kao i Njujork i Filadelfija. Ispod osmog mjesta, polako se naziru Milvoki i Atlanta, ali i Boston se polako popravlja, dok Toronto, vođen odličnim Skotijem Barnsom, ne da svoju kartu za plej-in.

Na zapadu, Golden Stejt je i dalje neriješiva enigma za mnoge. Ali, šta reći za Finiks koji je složio impresivnih deset pobjeda zaredom, i počinje polako sve da nas podsjeća zašto su igrali prošlogodišnje finale. Svoju šansu polako vrebaju i Juta, Dalas, Denver i sve bolji Klipersi, a vidjećemo hoće li se Portland i zaista oporaviti (igraju nešto bolje nego na startu).

Oklahoma Siti i dalje odbija da se pomiri sa svojim statusom "fenjeraš" i ističe ranu kandidaturu za plej-in mjesto. Pored njih, tu je i tradicionalno žilavi Memfis i tradicionalno kilavi Sakramento, a vidjećemo može li Minesota da „okrene“ trendove, i ima li života u San Antoniju. Što se „cirkuskog“ segmente tiče – tu je situacija i dalje nepromijenjena...mada, Nju Orleans je nedavno i pobijedio nekoga. Ali Hjuston (13 poraza u nizu) se i dalje ne da.

Uživajte u pregledu, a u utorak ide ABA!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC