• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hit snimak - Amerikanac oduševljen navijačima Zvezde: Slušao uz osmijeh, pa odigrao utakmicu života! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bio je fantastičan na meču, ali je prije početka utakmice privukao pažnju na sebe.

 Kosarkas-Uniksa-odusevljen-Delijama-i-Pionirom-video-Evroliga Izvor: Twitter/pratim_vas_samo/printscreen

Crvena zvezda doživjela je ubjedljiv poraz u Beogradu od Uniksa, a ruski tim koji je prethodne sezone igrao finale Evrokupa pokazao je izvanrednu košarku beogradskoj publici. Dok u četi Dejana Radonjića gotovo ništa nije funkcionisalo, gosti iz Rusije su bili fantastični, a predvodio ih je Džon Braun koji je bio i najefikasniji pojedinac meča.

Snažni Amerikanac šutirao je 9/12 iz igre, imao pet skokova i po dvije ukradene lopte i asistencije, a djeluje da ga je posebno inspirisala atmosfera u hali.

Navijači Crvene zvezde ponovo su snažno bodrili svoj tim, a Braun je hipnotisano gledao po hali dok je sa razglasa trebalo da se čuje himna Evrolige. Kako to nalaže tradicija na Zvezdinim mečevima, publika je bila glasnija, što je Džon ispratio uz širok osmijeh.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Američki košarkaš koji je visok dva metra bio je neugodan za čuvanje visokim igračima Crvene zvezde. Pokazao je raznovrsan napadački arsenal, pogađao teške šuteve sa poludistance i konstantno izvlačio centre Zvezde iz reketa. To je stvaralo mnogo problema crveno-bijelima, a njemu donijelo jednu od najboljih partija koje je odigrao u Evropi.

Čak i nakon utakmice, dok je Uniks slavio pobjedu, a košarkaši Crvene zvezde dobijali podršku od navijača sa B tribine, Džon Braun je nekoliko puta pogledao ka najvatrenijim fanovima crveno-bijelih.

Kod Brauna je bio primjetan osmijeh, koji nije skidao sa lica dok su navijači crveno-bijelih bili glasniji od himne Evrolige:

Braun je debitant u Evroligi, a ovo mu je bila jedna od najboljih partija u tom takmičenju. Ove sezone efikasniji je bio samo na meču protiv olimpije iz Milana, kada je postigao 19 poena, dok se isticao i na mečevima protiv Monaka i Baskonije sa po 14 poena.

Inače, tokom karijere u Evropi, nastupao je za Virtus Romu, Trevizo i Brindizi, a od ljeta 2020. godine je u Uniksu. Pokušao je 2016. godine da stigne u NBa ligu nakon što je završio koledž Haj Point, ali nije izabran na draftu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC