• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdu napadaju bivši igrač, Hrvat i NBA as! Stiže tim u naletu, ali crveno-bijeli znaju recept - Boriš se i ne kukaš!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda dočekuje Uniks, tim koji briljira u posljednje vrijeme u Evroligi.

 crvena zvezda uniks  Izvor: ATA Images/Bane T. Stojanović / MN Press

Dvije utakmice za dva dana u dvorani "Pionir". Reprezentacija Srbije je pobijedila Letoniju (101:100), a večeras će Crvena zvezda dočekati Uniks u okviru Evrolige (19h).

Biće to tek treći duel dva tima u elitnom takmičenju, susreli su se samo u sezoni 2016/17 i tada su po pobjedu upisali na domaćem terenu. Voljeli bi u srpskom timu da se ta tradicija nastavi, bar kad je Pionir u pitanju.

Možda će vas zanimati

Čeka ih okršaj sa timom koji bilježi sve bolje rezultate u posljednje vrijeme i koji je u posljednjih šest mečeva u Evroligi ostvario pet pobeda, od čega posljednje tri u nizu.

"U usponu su forme, popunjeni su na svim pozicijama, zaista su odličan tim. Dobra stvar za nas je što smo imali više vremena za trening i što smo bili kod kuće", kaže centar Zvezde Ognjen Kuzmić.

BRAUN, HEZONJA, MEJO, KENON...

Izvor: MN PRESS

Rusi prijete iz mnogih oružja, a jedno je dobro poznato Zvezdi - Lorenco Braun. Američki plej je pružao odlične partije na Malom Kalemegdanu. Tu su i bivši NBA as O Džej Mejo koji je ubacio 20 poena Armaniju i Mario Hezonja koji prosječno bilježi 13.5 poena po meču. Tu su još i Ajzea Kenon, Janis Tima, Džon Braun...

"Zaista su u sjajnoj formi. Ubjedljivo su dobili Armani i Albu u duploj evroligaškoj nedjelji. Grupa su odličnih individualaca, moramo da se koncentrišemo na njih pojedinačno, ali da odigramo i kao tim. Moramo da odigramo 40 minuta u istom ritmu", naglašava Stefan Marković.

Gosti su napadački u dobrom ritmu, pošto prosječno daju 74.3 poena, ali će na drugoj strani imati jedan od najboljih defanzivnih timova. O odbrani srpske ekipe priča i Evropa, pa će ovo na neki način biti i okršaj dva tima sa suprotnom filozofijom.

MARKOVIĆ: BORIŠ SE I NE KUKAŠ!

Izvor: MN PRESS

Muči se Zvezda tokom cijele sezone sa povredama. Neke su duže, poput Erona Vajta, a neke se neočekivano dese kao što je bio slučaj sa Nejtom Voltersom i Nikolom Kalinićem u Španiji.

"Teško je sa svim povredama, sezona donosi razne situacije. Bio je težak period, neko ispadne iz rotacije, dođe sljedeći i mora da se ide dalje. Potrebno je da se boriš i ideš dalje. Moramo da popravimo utisak i očekujem bolju igru", pojašnjava Marković.

Iskusni plejmejker je baš zbog svih tih problema dobio veću minutažu nego što je bilo planirano. Dejan Radonjić je želio postepeno da ga uvodi u igru, ali to nije bilo moguće zbog svih poteškoća.

"Imali smo dosta sitnih povreda, uskočio sam ja, to je život. Navikao sam da se borim, da dajem maksimum. Najvažnije je da ne kukaš i da se boriš, već da ideš dalje, tako i u životu. Momci su sjajni. Nisam imao priliku da sarađujem sa Radonjićem, igrao sam protiv njega i dopada mi se njegova filozofija. Neke momke poznajem od ranije i srećan sam što sam ovdje", jasan je Marković.

PUBLIKA - BITAN FAKTOR

Izvor: MN PRESS

Kada je "Pionir" ispunjen, onda je to dodatni "vjetar u leđa" za Crvenu zvezdu. Videlo se to više puta i u Evroligi, dovoljan dokaz su trijumfi protiv Panatinaikosa (81:48) i Asvela (73:67).

Nadaju se crveno-bijeli da će publika biti uz njih i večeras.

"Naša prednost biće to što igramo pred našim navijačima", kaže Kuzmić.

Sličnu poruku je imao i popularni Pefi.

"Na krilima naše publike idemo po pobjedu", zaključio je Marković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC