• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjićeva filozofija je vrlo jednostavna, sve se zna: Mitrović pričao o povratku u Zvezdu i porazu pred punom Arenom!

Autor Nikola Lalović

Luka Mitrović je u sjajnoj formi, ali ističe da se osjeća kao na početku karijere.

 luka mitrović o zvezdi i radonjiću Izvor: MN PRESS

Luka Mitrović se na početku ove sezone vratio u Crvenu zvezdu i kako za sada djeluje, igra košarku karijere. Košarkaš koji je kao 23-godišnja "četvorka" bio kapiten tima koji je stigao u četvrtfinale Evrolige, sada kao 28-godišnji centar briljira pod košem. 

On je u intervjuu za sajt Evrolige istakao da mu je drago što se vratio na mjesto svojih najvećih uspjeha. 

Možda će vas zanimati

 "Sjajno je što sam se vratio na mjesto na kome sam igrao najbolju košarku i gdje sam krenuo svoj profesionalni put. Vratio sam se među ljude koje dobro poznajem i poslije pet godina igranja u inostranstvu opet sam u Srbiji", rekao je Mitrović.

Iako je sezonu 2015/16 u kojoj je Crvena zvezda iz Evrolige ispala tek poslije četvrfinalnih duela sa CSKA većinom propustio zbog povrede, on ima sjajne uspomene na taj period.

"Ono što je bitno je kako smo završili tu sezonu. Vratio sam se na teren i uspjeli smo, prvi put u istoriji kluba igrali smo plejof Evrolige. To je bilo sjajno iskustvo", ističe Mitrović. 

To je bio najveći uspjeh Zvezde u Evroligi još od 1973. godine kada je tim predvođen Slavnićem, Kapičićem i Goraom Rakočevićem izgubio u polufinalu, takođe od CSKA. 

"Arena je bila puna iako smo gubili 2:0 od CSKA i nismo imali mnogo šanse da prođemo dalje. Više od 20.000 ljudi je bilo na meču i na kraju utakmice su navijači trčali po terenu. Kada smo zajedno sa navijačima podigli ruke gore bilo je nevjerovatno. Iako smo izgubili od CSKA osjećali smo se kao pobjednici tada", ističe on.

Kada se vratio u tim nije morao da se prilagođava, petorica saigrača iz 2017. godine su i dalje tu: Nejt Volters, Branko Lazić, Ognjen Dobrić i Marko Simonović, Tu je i Nikola Ivanović sa kojim je igrao u Budućnosti i naravno Dejan Radonjić.

"Znam šta se traži od ovog tima, od igrača i on zna šta da očekuje od mene. Njegova filozogija je veoma jednostavna: velika disciplina na terenu, van terena i sve mora da počinje sa agresivnom odbranom i ogromnom energijom. To će biti naš zaštitni znak ove godine", dodao je Mitrović.

"U prethodnih nekoliko godina imao sam dosta povreda i osjećam se kao da je ovo moja prva godina u Evroligi, kao da sam 'ruki'. Zbog toga sam jako uzbuđen i motivisan", istakao je Mitrović.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC