• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kanter pravi haos u NBA, a njegov brat napada Partizan: Crno-bijeli na novom evropskom ispitu, 1 igrač privlači pažnju!

Autor Dragan Šutvić

Crno-bijeli dočekuju Slask u Beogradu, a jedan košarkaš poljskog tima ima bliskog člana porodice o kome cijeli svijet priča

 evrokup partizan slask najava  Izvor: MNPress/Profimedia

Partizan u srijedu u Štark areni čeka novi evropski duel, protiv Slaska (20.30 časova)..

Ekipa Željka Obradovića igra odlično u ovom takmičenju od početka sezone i jedini poraz doživjela je protiv Andore (61:60). Logično, crno-bijeli žele da nastave pobjednički niz, a na tom putu sada stoji poljski predstavnik.

Možda će vas zanimati

Rival srpskog tima biće tim koji se muči u Evrokupu i koji ima samo jedan trijumf, ostvaren u prethodnoj rundi protiv Hamburga (87:71). Poljaci će doći sa ambicijom da probaju da "zakuvaju" protiv sastava Željka Obradovića, u kojem ponovo neće biti povrijeđenog Kevina Pantera.

BRAT ENESA KANTERA PRIJETI

Kerem Kanter i Trevis Trajs
Izvor: Profimedia

U ekipi Slaska ima nekoliko igrača koji mogu da budu opasnost za srpski tim. Najbolji strijelac je Kodi Džastis, nekadašnji igrač Zadra. On prosječno bilježi 11,8 poena ove sezone. Ali, jedno ime se posebno izdvaja - Kerem Kanter.

Ako pratite NBA ligu onda vam je prezime dobro poznato. U pitanju je brat Enesa Kantera. Poznatog turskog košarkaša koji pravi haos u najjačoj ligi na svijetu, odavno se ne slaže sa turskim vlastima, a sada je ušao u sukob i sa Kinezima zbog Tajvana.

Za razliku od Enesa koji je centar, Kerem pokriva pozicije krila i krilnog centra i prosječno je u Evrokupu davao 9 poena, uz 8 skokova i 1,5 asistencija po meču.

"Imaju par dobrih igrača, tu je mlađi brat Enesa Kantera, uz par Amerikanaca. U pitanju je tim koji se više oslanja na igru spoljne linije, nego unutrašnje. Solidan su tim", rekao je Balša Koprivica.

KAKO BEZ PANTERA?

Izvor: MN PRESS

Veliki hendikep za Partizan svakako je izostanak Kevina Pantera, strijelca koji prosječno u Evrokupu bilježi 19,2 poena, 2,7 skokova i 1,7 asistencija po meču.

"Siguran sam da će neko drugi iskočiti i da ćemo uraditi sve što treba da igramo kao tim. Spremili smo se dobro za utakmicu i daćemo sve za pobjedu", jasan je Jam Madar.

Trener Željko Obradović je na slikovit način objasnio izostanak Pantera. Tom prilikom je za poređenje iskoristio poraz od Cedevita Olimpije (89:96).

"Kevin je jedan od naših najbitnijih igrača, prije svega napadački, ali mi smo u posljednjem meču u ABA ligi dali 89 poena, što nije bio problem. Defanziva je bila naš očigledan problem i u tom segmentu moramo bolje", naglasio je Obradović.

POPRAVNI U ODBRANI I REAKCIJA

Izvor: MN PRESS

Ima Partizan veoma dobru priliku da pokaže reakciju poslije poraza u regionalnom takmičenju. Bio je to jedan od najlošijih mečeva u defanzivnom segmentu.

"Primili smo mnogo lakih poena, ekipa je djelovala bez energije u nekim trenucima. Razgovarali smo dosta o tome i nadam se da će mnogo bolje izgledati protiv Slaska. Čeka nas tim koji gaji specifičan način igre u odbrani, način na koji brane igru u pikenrolu nije baš uobičajen i to je iziskivalo posebnu pripremu", ističe Željko Obradović.

Sa šefom stručnog štaba se, naravno, saglasio i mladi centar.

"Nismo odigrali kako smo htjeli taj meč protiv Cedevita Olimpije. Izvukli smo pouke i pokušaćemo da se popravimo i da ne ponovimo greške iz tog susreta", zaključio je Balša Koprivica.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC