• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žestoka kazna i posljednje upozorenje! Oglasila se Evroliga, Zvezda plaća zbog pljuvanja i gađanja aktera

Autor Dragan Šutvić

Evroliga odredila kaznu za srpski klub. Iznos nije mali...

 crvena zvezda evroliga kazna  Izvor: MN PRESS

Uprkos višegodišnjim apelima da se ne ubacuju predmeti na parket, Crvena zvezda će ponovo morati da plati skoro 50.000 evra kazne zbog tih i drugih izgreda na svojim utakmicama.

Evroliga je u ponedjeljak objavila kaznu za Crvenu zvezdu nakon što su stigli izvještaji delegata sa utakmica Zvezda - Barselona i Zvezda - Bajern.

Možda će vas zanimati

"Zvezda je sankcionisana sa 7.000 evra i još 4.000 evra zbog toga što je grupa ljudi vršila radnje koje pokazuju manjak poštovanja, a uz to je ubacivala predmete na teren", stoji u kazni za meč protiv Barselone, dok je za Bajern sankcija žešća.

"Zvezda je sankcionisana kaznom od 31.000 evra i još 6.000 evra zbog agresije prema igraču protivničkog tima i zbog ubacivanja predmeta na teren", navedeno je.

Pretpostavka je da je najveći dio ukupne kazne od ukupno 48.000 evra izrečen zbog grupe navijača koja je u finišu meča Zvezda - Bajern agresivno nasrtala kraj terena, gestikulirajući uz uvrede srpskom košarkašu iz redova gostiju Vladimiru Lučiću. Zvezdin igrač Ognjen Dobrić prišao je u tom trenutku i stao između njih i bivšeg kapitena Partizana, koji je poznat po fer-pleju i po poštovanju koje i dobija i pokazuje u crveno-bijelom "Pioniru.

Izvor: MN PRESS

"To je obostrano poštovanje", rekao je Lučić poslije jednog gostovanja Zvezdi sa Bajerom, ali ovog puta taj respekt nije dobio, a Zvezda će to skupo platiti.

Poslije Evrolige, oglasila se i Crvena zvezda saopštenjem i objašnjenjem da je kazna izrečena zbog "pljuvanja i bacanja tvrdih predmeta u teren tokom i nakon utakmice"

"Ovakve kazne, koje dobijaju na težini jer se vode kao ponovljeni prekršaji, ozbiljno ugrožavaju finansijsko poslovanje i normalno funkcionisanje našeg kluba! Pored toga, nakon ovih prekršaja KK Crvena zvezda mts ponovo prijete i oštrije sankcije, a to su: igranje pred praznim tribinama ili čak oduzimanje bodova! KK Crvena zvezda mts još jednom moli i apeluje na sve koji prate utakmice našeg tima u Evroligi, da sportski i fer navijaju i pružaju podršku ekipi, bez ikakvog vrijeđanja ili ugrožavanja fizičkog integriteta protivničkih igrača, i članova stručnih štabova, kao i svih aktera utakmica!", poruka je sa Malog Kalemegdana.

"Samo tako, ambijent i podrška koju imamo i koja našim igračima znači jako puno, dobija svoj smisao, u suprotnom naše velike pobjede služiće za plaćanje visokih kazni, a imidž kluba koji gradimo godinama u ovom takmičenju velikim dijelom i zbog odlične organizacije velikog broja utakmica biće ozbiljno narušen. Budimo na visini zadatka već 30. decembra kada nam u goste dolazi ekipa Zenita, navijajmo sportski i bodrimo Crvenu zvezdu", navedeno je u saopštenju crveno-bijelih.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC