• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 partizan izgubio od lokomotive u evrokupu
 partizan izgubio od lokomotive u evrokupu

Partizan ostao bez daha, NBA šampion mu presudio! Crno-bijeli pali u Evrokupu, Amerikanci vodili Ruse do "stotke"!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Partizan izgubio u Krasnodaru.

 partizan izgubio od lokomotive u evrokupu Izvor: MN PRESS

Derbi Evrokupa u gurpi A pripao je domaćem timu. Lokomotiva je u Krasnodaru savladala Partizan - 101:94.

Meč je riješen u samoj završnici, a tamo su Erik Mekalum i dvostruki NBA šampion Kvin Kuk (Voriorsi i Lejkersi) bili nerješiva enigma za srpsku ekipu.

Možda će vas zanimati

Ušao je Partizan loše u meč, dozvolili su rivalu da se razigra, prije svih Mekalumu, pa je razlika brzo otišla na "+9" (17:8). Zagorac je tada napravio nekoliko dobrih poteza, poput jedne blokade, Madar i Avramović su se razigrali, pa su se crno-bijeli u potpunosti vratili u igru (17:15).

Protekla je druga četvrtina u smjenama u vođstvu, imao je srpski tim veću prednost (31:37), ali su od tog momenta napravili nekoliko grešaka, Motli je pogodio trojku, a Mekalum je prvo poluvrijeme završio poenima za vođstvo (45:42). Treba dodati i da je zbog tehničkih problema na samom startu prvo poluvrijeme trajalo skoro sat vremena.

"Moramo da kontrolišemo ofanzivne skokove, dali su nam 16 poena iz skokova u napadu", rekao je Obradović u pauzi, aludirajući na 18 skokova protivnika, od čega osam u napadu.

Drugo poluvrijeme počelo je nesportskom ličnom Motlija koji je zatim isključen, jer je u prvom dijelu dobio tehničku. On je dao 11 poena, uz šest skokova za domaći tim prije odlaska u svlačionicu. Timovi su se konstantno smjenjivali u vođstvu, da bi Lokomotiva preko Kuka stekla "+8" (70:62), na to je Panter odgovorio trojkom i najavio uzbuđenje u posljednjih 10 minuta (70:65).

Kuk je pravio ogroman problem crno-bijelima, priključio mu se Mekalum (79:72). Na to je Panter odgovrio trojkom pod faulom, pa je Avramović pogodio u kontri i vratio srpski tim u potpunosti u igru (79:77).

Uslijedila je drama, a tamo je ponovo blistao tandem Kuk/Mekalum. Kvin je dao pet poena u nizu, Erik poentirao sa penala, a crno-bijeli do kraja nisu uspjeli da uzvrate.

LOKOMOTIVA: VItington 6 (5sk), Mekalum 33 (5sk), Kuk 15, Motli 11 (6sk), Kid 16, Iljnicki 3, Tompson 10 (11as, 9sk), Vilijams 6, Martjuk 1, Paunić, VEdiščev, Emčenko

PARTIZAN: Panter 14 (6sk), Ledej 19 (4sk), Zagorac 11 (4sk), Avramović 15, Dangubić 2, Smailagić 8 (8sk), Miletić, Mur 1, Glas 20, Madar 2

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

19:34

KRAJ

Utakmica je završena. Lokomotiva je pobedila - 101:94.

19:26

38' - DRAMA

Još dva minuta do kraja (91:86).

Mekalum je bio siguran sa penala, Panterov šut je izašao iz obruča.

19:22

37' - TEHNIČKA, PA KUK

Drama na tri minuta pre kraja (89:84).

Tehnička za klupu Lokomotive, Avramović to kažnjava sa penala, a zatim Ledej daje oba slobodna bacanja (84:82). Glas je pokušao da ukrade loptu, udario je Iljnickog u glavu tom prilikom, tražila je klupa domaćg tima nesportsku, sudije su pokazale da od toga nema ništa. Iljnicki je pokazao da ne može da ostane u igri, Kuk ga je zamenio i dao oba penala. Usledio je sjajan prodor Dangubića za lake poene. Na to je Kuk odgovorio trojkom.

19:17

35' - NEVEROVATNI PANTER!

Trojka Pantera pod faulom, promašeno dodatno bacanje, uhvaćena lopta, promašaj Glasa, pa onda kontra i brzi poeni Avramovića. Partizan se u potpunosti vratio u igru (79:77).

Izvor: MN PRESS

19:13

34' - VELIKI PROMAŠAJ ZAGORCA

Mekalum pogađa trojku pored Ledeja, a onda Zagorac ostaje potpuno sam u ćošku i ne pogađa za tri (79:72).

19:09

32' - LOKOMOTIVA ČUVA PREDNOST

Čuva Lokomotiva prednost (73:67).

Mekalum je fauliran na skoku, bio je polovičan, a potom su sudije pokazale da je lopta od Kida otišla u aut, pa je lopta pripala Partizanu (73:65). Panter je uspeo da spasi napad, pa je poentirao. Kid je promašio otvorenu trojku. Smailagić promašuje zicer. Muke im zadaje najviše Kvin Kuk, dvostruki NBA šampion (sa Voriorsima i Lejkersima).

19:01

30' - KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Završena je treća četvrtina, Lokomotiva ima prednost pred poslednji kvartal - 70:65.

Previše grešaka Partizana u završnici treće deonice. Kuk je pogodio trojku, a Tompson je bio polovičan sa penala. Posle nove greške je Kuk opet pogodio. Polaganje Pantera je izašlo iz koša, Smailagić je uvhatio loptu, a Panter se iskupio trojkom.

18:51

26' - MEKALUM I GLAS

Erik Mekalum je raspucan na jednoj, Gregor Glas na drugoj strani. Posle šest minuta igre u drugom poluvremenu je nerešeno (60:60).

18:48

24' - UPISAO SE KOPRIVICA

Promene u vođstvu se nastavljaju. Koprivica je upisao svoje prve poene na meču (58:54). Avramović je zaradio treću ličnu, a Panter je zamenio Zagorca. Mekalum je zatim pogodio trojku, za svoj 20. poen.

Izvor: MN PRESS

18:44

21' - NESPORTSKA MOTLIJA, PA ISKLJUČENJE

Drugo poluvreme počelo je nesportskom Motlija koji se zatim bunio zbog toga, a zbog toga što je u prvom delu već imao tehničku je isključen. On je u prvom delu dao 11 poena, uz šest skokova. Ledej je bio polovičan sa penala, pa je Avramović pogodio (45:45).

18:38

OBRADOVIĆ: OFANZIVNI SKOK PROBLEM!

U pauzi između dva dela je Obradović kao glavni problem istakao skok u napadu. Od 18 skokova, domaćin je osam imao u ofanzivi.

"Moramo da kontrolišemo ofanzivne skokove, dali su nam 16 poena iz skokova u napadu", rekao je Obradović.

18:25

20' - POLUVREME

Lokomotiva ima prednost na pauzi - 45:42.

Uveo je Obradović Pantera za završnicu prvog dela, ali nije uspeo da pogodi. Smailagić je potom ukrao loptu, ali je nagazio aut liniju. Maksimović je na to reagovao tajm-autom. Lokomotiva je košem Mekaluma završila prvi deo.

18:18

18' - SMAILAGIĆ ZAKUCAVA

Ne dozvoljava Lokomotiva Partizanu da napravi prednost (40:42).

Motli je poentirao, pa je zaradio tehničku, Mur je to realizovao, a onda je Motli pogodio za tri. Usledilo je sjajno zakucavanje Smailagića.

18:13

16' - GLAS RASPOLOŽEN, GREŠKA ODBRANE

Partizan vodi (33:37).

Glas je pogodio trojku, pa je odbrana zakasnila, a Kid je iskoristio da zakuca u tranziciji. Usledila je nova greška, Motli je pogodio, ali je tome prethodila greška u koracima. Bunili su se igrači domaćeg tima, a Obradović je reagovao tajm-autom zbog grešaka ekipe.

Izvor: MN PRESS

18:08

14' - PANTER IZAŠAO

Partizan ima prednost (31:32).

Posle oko šest minuta igre je Panter otišao na klupu, ne žele da rizikuju crno-beli sa njim posle povrede. Upisao je dva poena, uz dve izgubljene lopte. Zagorac je zatim poentirao pod faulom i doneo prednost svom timu (31:32).

18:03

12' - PANTER I MEKALUM

Mali košarkaški obračun Pantera i Mekaluma. Zanimljiv razvoj događaja u Krasnodaru (27:27).

18:00

10' - KRAJ PRVE ČETVRTINE

Završena je prva četvrtina, prednost ima Partizan - 22:23.

U igru je u završnici prve četvrtine ušao Kevin Panter i to svakako raduje Obradovića. Mogla je prednost da bude i veća, Avramović je uz zvuk sirene šutirao sa pola, lopta je ušla u obruč, ali je izašla. Cela hala se uhvatila za glavu. Navijači Partizana su bili razočarani zbog promašaja, a pristalice domaćeg tima su bile uverene da će proći pa su i oni bili šokirani.

17:53

OVAKO JE IZGLEDALA BLOKADA ZAGORCA

Pogledajte i kako je Zagorac sprečio kontru sjajnom blokadom.

17:49

7' - PARTIZAN SE VRAĆA

Vraća se Partizan u igru (17:15).

Razigrao se Madar, počeo je da pogađa i da asistira, uz jedan promašen zicer posle kog ga je zamenio Avramović. Aleksa je odmah ostao sam i posle dobre akcije iz auta poentirao. Maksimović je tražio minut odmora.

17:44

5' - BLOKADA ZAGORCA

Lokomotiva diktira tempo (17:8), a u kontri je Mekalum bio sam, ali ga je Zagorac stigao i udario mu je "rampu" na polaganju.

U Partizanu je, za sada, jedini šuterski raspoložen Glas sa pet poena.

Izvor: MN PRESS

17:41

3' - TROJKE LOKOMOTIVE

Ušla je Lokomotiva u seriju trojki. Tompson je pogodio trojku pod faulom Koprivice, dao je dodatno bacanje (11:6). Obradović je odmah napravio promenu, uveo je Smailagića umesto Balše i odmah je zaustavio Koprivicu da mu objasni gde je pogrešio.

17:35

TEHNIČKI PROBLEMI

U Krasnodaru je zbog tehničkih problema na kratko prekinut meč. Na trojku Ledeja je istom merom odgovorili Ilnicki (7:6). Tada je počelo rešavanje tehničkog problema. Treneri to koriste za razgovor sa igračima i savete, čekajući nastavak.

17:32

1' - TROJKA GLASA

Utakmica je počela (4:3).

Glas je pogodio trojku, ali su Motli i Mekalum pogodili na drugoj strani.

Izvor: MN PRESS

17:28

PETORKA PARTIZANA

Željko Obradović se odlučio za sledeću startnu petorku: Madar, Glas, Zagorac, Ledej, Koprivica.

17:10

MEČ USKORO POČINJE

Utakmica u Krasnodaru počinje u 17.30 časova.

16:57

ZAGREVANJE

Košarkaši Partizan se zagrevaju za početak meča.

16:52

DOŠAO LESOR

Doveo je Partizan pojačanje na poziciji centra. Stigao je Matijas Lesor, bivši igrač Crvene zvezde. Uoči meča trener Obradović nije želeo da priča o njemu, ali se očekuje da će se Francuz priključiti timu kada se vrate u Beograd. O tome je pričao Zoran Savić.

Izvor: MN PRESS

16:38

VRAĆA SE PANTER

Dobra vest za Obradovića je povratak Kevina Pantera u tim. Potvrdio je trener Partizana da će Amerikanac biti na raspolaganju, samo je pitanje koliko je spreman posle povrede.

"Panter se vratio, imamo problem sa druga dva igrača, Trifunović ima i dalje povredu ruke od nezgodnog pada protiv Slaska i Rodions Kuruks ima povredu kolena", rekao je Obradović.

Izvor: MN PRESS

16:25

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča.

UKRATKO

  • Partizan izgubio u Krasnodaru
  • Panter se vratio na teren
  • Mekalum i Kuk presudili
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije