• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova "utakmica sezone", poraz nije opcija: Željkova ekipa na najvažnijem gostovanju - ulog je najveći u Evrokupu!

Autor Haris Krhalić

Partizan gostuje u Badaloni, u utakmici u kojoj nemaju pravo na grešku ako žele da osvoje prvo mjesto u Evrokupu.

 Partizan Huventud Evrokup najavala Izvor: MN PRESS

Pobjeda je jedina opcija! Tako glasi poruka iz Partizana pred ključnu utakmicu u Evrokupu kada je borba za prvo mjesto u pitanju.

Crno-bijeli su u nedjelju popodne već otputovali u Španiju i u Badaloni će nastaviti sa treninzima za meč sa Huventudom (srijeda 21 čas). Prvi duel je završen trojkom Kevina Pantera za pobjedu...

Prije odlaska na aerodrom i leta u Barselonu su košarkaši Partizana imali otvoreni trening na kom su odgovarali na pitanja novinara. Aleksa Avramović je predstojeći duel nazvao utakmicom sezone, svestan kakav je ulog na talonu.

"Utakmica sezone definitivno, dosadašnjeg dijela bar. Ko pobijedi biće prvi i imaće prednost domaćeg terena", počeo je Avramović.

Poslije putešestvija i poraza u Ankari ovaj duel dodatno dobija na značaju.

"Izgubili smo od Turk Telekoma, igrali smo jako loše, jedna od najgorih utakmica u sezoni. Huventud je tim koji igra brzu košarku u tranziciji, dugo se znaju, pametni su igrači, dobro šire u napadu. Mi ćemo tražiti neke naše prednosti i probaćemo da pobijedimo. Motivacija i energija i sve ostalo što nas je krasilo mora da bude na većem nivou, takođe i mnogo veća želja. Nadam se da ćemo svi maksimalno pristupiti tom izazovu."

Presija postoji, ali plejmejker srpskog tima zna da to ne smije da bude alibi.

"Kada igrate za Partizan svaki meč je pritisak. Na to smo navikli. I da smo pobijedili u Ankari situacija bi bila ista. Dobili smo pola koša ovdje, tako da duel u Badaloni odlučuje. Pobjeda nam donosi prednost u borbi za prvo mjesto, bez prava na kiks. Želimo da budemo prvi na kraju regularnog dijela sezone."

Potom je analizirao Huventud i njihove glavne igrače.

"Plejmejkeri su najveća opasnost, Ribas, Basas i Vives. Jako pametni košarkaši, na centru je Ante Tomić koji je među najboljim dodavačima u Evropi, otvara i širi igru. Znamo da su im to najjače karakteristike. Uz još dobrih igrača, Felis igra dobru odbranu, sjajan su tim, lijepo su posloženi".

Željko Obradović je potvrdio da su u Beogradu ostali Tristan Vukčević, Uroš Trifunović i Dušan Miletić. Tristan je stigao iz Reala, odradio je prvi trening, a Aleksa je otkrio da ga je upoznao dok je igrao u Estudijantesu.

"Tristana znam iz Madrida. Upoznali smo se prošle godine kada je počinjao karijeru. Supertalentovan momak, ima 18 godina. Izlazi iz Realove škole, koja je možda i najbolja kada su talenti u pitanju. On je jedan od draft prospekata i sigurno će se naći u NBA ako nastavi da radi u pravom smijeru", zaključio je Avramović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC