• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajić nakon poraza u Ljubljani hvalio Cedevita Olimpiju: Ozbiljan kandidat za titulu, posloženi su baš kako treba!

Autor Dragan Šutvić

Nije trener Igokee štedio na pohvalama na račun "zmajčeka", koji su nadigrali njegov tim u meču 19. kola ABA lige.

 aba liga cedevita olimpija igokea dragan bajić Izvor: Cedevita Olimpija/Jure Banfi

Tim Dragana Bajića je utakmicu izgubio praktično u prvoj četvrtini, poslije koje je domaći tim bio u prednosti od čak 22 poena, koju je zadržao i kroz naredna dva kvartala.

Možda će vas zanimati

Opustio se tek u posljednjem, koji je Igokea m:tel riješila razlikom od 14 poena, za častan poraz.

"Želim, prije svega, da čestitam ekipi Cedevita Olimpije na zasluženoj pobjedi. Mislim da je prva četvrtina odredila tok utakmice i pokazala kako bi mogla da se završi. Sad sam rekao igračima u svlačionici da su, jednostavno, izgledali kao da su došli u Ljubljanu da se odmah predaju! Pokušali smo kroz drugu četvrtinu i pogotovo drugo poluvrijeme, da nešto napravimo. Poslije sastanka u svlačionici puno je to bolje izgledalo, imali smo puno bolju energiju gdje smo bili čvršći u kontaktu. Nismo dozvolili neke stvari gdje je Cedevita Olimpija jaka i moćna. U najavi utakmice sam rekao da je rival po nekom mom trenerskom ukusu i ubijeđen sam da će oni sigurno konkurisati za najviši plasman kad je u pitanju ova sezona", istakao je Bajić poslije utakmice, ponovo naglasivši življu igru svog tima u nastavku.

"Kao trenera me raduje samo to drugo poluvrijeme, pogotovo defanzivno, gdje smo natjerali ekipu Cedevita Olimpije da ima veći broj izgubljenih lopti u odnosu na prvo poluvrijeme i gdje su teže dolazili do poena nego što je to bio slučaj u prvom poluvremenu. Pogotovo tu mislim na prvu četvrtinu, gdje su imali odličan šut i mislim da puno bolje ekipe od nas ne bi prošle ništa bolje uz taj procenat šuta (osam trojki iz 12 pokušaja, op.a.). Znajući da smo prošli kroz koronu, da je čitav tim bio u karantinu deset dana, još nismo na nivou da pružimo dostojan otpor ovakvom protivniku kakav je Cedevita Olimpija. Moramo dobro da se spremimo kroz ovu nedjelju, dobro trenirati pred meč koji nas sljedećeg vikenda očekuje protiv Mornara", naveo je strateg Aleksandrovčana.

Prisutne novinare je zanimalo i šta je to što mu se dopada u timu "zmajčeka".

"Jednostavno, po mom su ukusu, pogotovo ta vanjska linija. Dobro je poznato, a na to sam upozoravao i svoje igrače, da ekipa Cedevita Olimpije traži tranziciju, traži brzu igru, ima kvalitet sa Blažičem i sa dolaskom Dragića. Vole otvoren teren, mogu da prave mnogo problema i tu stvarno moraš biti dosta koncentrisan i fizički spreman da ispratiš tu njihovu igru. Imaju i unutrašnju igru, sa tim visokim i vanjskim igračima, gledajući Edžama, Murića, naravno i Omića čijim dolaskom se kvalitet podigao. Ogust je skroz druga 'petica' u odnosu na Omića, tako da kad tu dodamo Pulena i njegovo iskustvo i kvalitet... Ne želim da pravim neku dozu pritiska, ali uvjeren sam da kolega Golemac vjeruje u te momke i siguran sam da je i njegov cilj najviši plasman. I do sada su imali kvalitetne timove, ali mislim da su sada posloženi baš onako kako bi i trener želio. Imali su i oni probleme sa koronom, ali mislim da će kao tim još rasti i da će biti ozbiljni konkurenti za titulu. Nije sezona krenula kako su zamislili, međutim bitno je da budeš najbolji kad je najpotrebnije, kad se igra za trofeje."

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

СА

Овакви су нам сви стручњаци на сваком пољу, необразовани, полуписмени, нестручни, али подобни...

Če

Daj ljudi koga vise briga sta on kaze!?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC