• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakvo drugo poluvrijeme Borca! Od "minus pet" na poluvremenu do "plus 21" protiv Sparsa!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučani su zgromili Sarajlije u drugom poluvremenu utakmice 9. kola Druge ABA lige u "Boriku".

 KK Borac - KK Spars, ABA liga 2 Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Poslije dramatičnog poraza od Heliosa, prvog u Drugoj ABA ligi ove sezone, košarkaši Borca su dočekali sarajevski Spars u dvorani "Borik" i zabilježili pobjedu u 9. kolu poslije preokreta - 83:62 (14:17, 16:18, 34:14, 19:13).

Gubili su Banjalučani na poluvremenu sa pet razlike, ali je poslije povratka sa odmora proradila "dalekometna paljba", Džošue Kaninhema i Dijante Boldvina, razigrao se i Stefan Kenić, pa su crveno-plavi stigli do osme pobjede u sezoni.

Ponovo je banjalučka publika poprilično ispunila dvoranu da pomogne izabranicima Dragana Gagija Nikolića, koji su u prvoj četvrtini devetog kola bili inferiorniji od gostiju iz Sarajeva, ali su zahvaljujući Kosti Kondiću i Radošu Šešliji bili u zaostatku od samo tri poena (14:17).

Njih dvojica su u prvih pet minuta meča postigli skoro sve poene Borca, pa su i najzaslužniji što se gosti nisu odlijepili na neku osjetniju razliku, a prvi period prošao je bez ijedne postignute trojke na obje strane. Pet puta su izvan linije 6.75 pokušavali Banjalučani, a četiri puta Sarajlije - bezuspješno.

Stefan Kenić je za Borac upravo trojkom otvorio drugu četvrtinu, ali je nastavljena potom revija promašaja u napadu, pa je Spars održavao minimalnu prednost sve do samog finiša drugog kvartala kada su crveno-plavi stekli dva razlike. Tada su gosti napravili mini seriju od 5:0 i trojkom Jakova Mustapića natjerali trenera Borca Gagija Nikolića da reaguje i pozove tajm-aut (26:29).

Ipak, Sparsi su se oduprijeli svim napadima i na isteku poluvremena je Jakov Mustapić s pola terena ubacio fantastičnu trojku za "plus pet" gostiju iz Sarajeva (30:35).

Po povratku sa odmora, Borac je počeo trojkom Aleksandra Ponjavića, potom je poentirao Šešlija, da bi Kaninhem sa linije slobodih bacanja, a onda i sjajnim zakucavanjem poslije dužeg vremena vratio prednost Banjalučanima - 40:37.

Prvi put je Borac otišao na "plus pet" nakon trojke Boldvina i poena Šešlije (46:41), pa je minutom odmora reagovao i sarajevski trener Miodrag Kadija, ali njegove kritike nisu urodile plodom. Redale su se greške i promašaji Sparsa, pa je Borac lagano dizao prednost i stigao do 10 razlike (51:41).

Dvocifrenu prednost je rutinski održavao crveno-plavi tim, proradila je napokon i "dalekometna paljba", pa se pred odlučujućih 10 minuta ušlo sa 15 razlike (64:49).

Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Interesantno, Borac je u prvom dijelu ubacio 30 poena, a u trećoj četvrtini 34 što jasno ilustruje kako su domaći igrali u napadu u prva dva kvartala.

Borac je nastavio da "melje" i poslije nekoliko minuta četvrtog perioda otišao na +20 (71:51) i praktično riješio pitanje pobjednika, ako je ono uopšte i postojalo poslije fantastične igre u trećoj četvrtini.

Roviti kapiten Banjalučana Draško Knežević, koji se tek oporavio od povrede, u finišu utakmice je održavao razliku iako je bilo jasno da pobjeda, deveta u sezoni na Jadranu, neće izostati.

Najefikasniji u banjalučkom taboru bili su Stefan Kenić sa 16 poena, Dijante Boldvin je postigao pogodak manje, Kaninhem je ubacio 13, a još su dvocifreni učinak zabilježili Šešlija (11) i Kondić (11).

Na drugoj strani, najzapaženiji u ekipi iz Sarajeva bili su Ramljak i Mustapić sa po 15 koševa.

Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

BORAC: Gavrić 0, Kaninhem 13, Dragojević 2, Boldvin 15, Knežević 7, Kondić 10, Šešlija 11, Ponjavić 6, Kenić 16, Bošković 3, Janković 0, Reljić 0.

SPARS: Burč-Mening 2, Durnik 3, Mustapić 15, Vrbica 7, Abel 7, Polutak 5, Buza 0, Lakić 0, Butorac 2, Gatarić 4, Tejić 2, Ramljak 15.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC